Miben van A-Vitamin?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 2. 19:54
1/4 anonim válasza:
Tejtermékek, máj, tojássárgája, hal!
2/4 anonim válasza:
* édesburgonya[1]
* sárgarépa[1] (ebben van a legtöbb)
* kelkáposzta[1]
* spenót[1]
* kantalup dinnye[2]
* zellerzöld[1]
* koriander[1]
* kakukkfű[1]
* manióka
* mangó
* sárgadinnye
* tök
Mivel a karotin (A-vitamin) zsíroldékony, ezért ezen élelmiszerek mellé zsíradékot vagy olajat fogyasztva sokkal nagyobb arányú karotin-felszívódást érhetünk el. Ajánlott a karotin tartalmú élelmiszereket vajon megpárolni, vagy olajban kisütni, mert így a sejtfalak szétnyílnak, a karotin kiürül onnan, és így jobban felszívódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!