Mit gondoltok Weisz Fanniról? Nem idegesítő már egy kicsit?
Mostmár példakép szeretne lenni...
"Természetesen! Egy ilyen szépségversenyen negyedik helyezést elérni, közönségdíjasként, úgy hogy fogyatékkal élő ember vagyok – ennél jobban nem mutathatnék példát a sorstársaimnak. Ezzel az eredménnyel most felhívtam a figyelmet arra, hogy igenis vannak ilyen emberek, és ugyanolyan értékesek, mint bárki más."
már nem azért de ahhoz hogy valaki szépségkirálynő legyen , elég szépnek lenni -.-' így nyilván nem fogja őt gátolni az hogy nem hall...még ha vak lenne...És a modellkedéshez sem elengedhetetlen a hallás...
na és ez ?
riporter:?Szerinted a szépségen kívül mivel lehet erre ma felhívni a figyelmet?
W.F.: Nem tudom.
-.-' most ez komoly ?
Nehezebben lett volna közönségdíjas, ha mondjuk sánta fogyatékkal élő.
Én azt mondom, legalább valami újdonság a szépségversenyeken, idáig az "okosság" volt a szociálisan érzékenyeknek bedobva, mostmár ez is.
Azt azért hozzátenném, h szerintem ez az egész felhajtás nem igazán Fanni hibája.
Ő sztem egy jólelkű, helyes csajszi, de most a média rászáll, és olyanokat a szájába adnak, amiket lehet h ő nem is mondana...(meg olyanokat is leírnak róla amit nem mondott, ismerve a bulvárt)
Sztem ő egyszerűen tenné amit eddig, nem akar celeb lenni, de most eléggé reflektorfénybe került..
Szóval egyetértek h túl nagy a felhajtás körülötte, de nem hiszem h ez őt minősíti.
Szerintem ti el vagytok kicsit tévedve. Egyrészt egy szépségkirálynőnek NEM elég szépnek lenni, műveltség, céltudatosság, egy társadalmi probléma mellett való kiállás mind-mind alapfeltétel.
Fanninak mi sem lehetne jobb ügy, amiért dolgozhat, mint a fogyatékos emberek elfogadása - ezzel Magyarország sajnos nagyon el van maradva, ez a lány viszont TÉNYLEG tenni akar, hisz ő maga is tudja, mit jelent fogyatékkal élni. De ti szemmel láthatóan nem tudjátok. Igenis kell egy példakép nekik, hogy ne adják fel, ne engedjenek a társadalmi nyomásnak, ne higgyék el, hogy ők értéktelenek, csak mert nem látnak, nem hallanak, nincs lábuk vagy épp karjuk.
Igen, sokan szavaznak szociális érzékenységből, nevezhetjük sajnálatnak is. De amit ti műveltek, az már a másik véglet, ez a "hátrányos helyzetű csak azért nyerhet mert hátrányos helyzetű" mentalitás ugyanolyan elítélendő, mint csak azért szavazni valakire, mert fogyatékos. Sőt, ti rosszabbak vagytok, mert rosszindulatúsággal vagytok tele.
A másik dolog meg csak egy kérdés: ti szavaztatok?
(Azt meg, hogy Weisz Fanni ne lenne szép, nem is kommentálom - szeretnétek ti fele ennyire szépek lenni.)
Szerintem te vagy eltévedve :) ... Itt SENKI nem írta h Fanni ne lenne szép , csak hogy nem kirívóan szép , és h voltak nála szebbek is...
És nemondmár hogy nem akar celeb lenni...ha nem akarna akkor nem szerepelgetne a Tv-ben.És nekem ez a "nem tudom" válasza tett be..
"Szerinted a szépségen kívül mivel lehet erre ma felhívni a figyelmet?"
W.F.: Nem tudom.
WTF??? akkor mi van azokkal a fogyatékkal élőkkel akik nem szépek???remélem érted mit akarok mondani. Még fannika sem tudja hogy hogy lehetne máshogy felhivni erre figyelmet...
na meg nemtom miért kéne rá felhívni a figyelmet.. azért nem hiszem hogy olyan tragikus lenne a siketek társadalmi megítélése mint egy melegé pl...Senki sem ítéli el a siketeket szerintem, és attól mert indul egy szépségversínyen amit megnyer (mármint a közönségdíjat khm)azzal nem tudom milyen hitet tud adni azoknak a siketeknek akiknek nem adatott meg a szépség :O... érted????
és ez meg nagy baromság hogy a szépségkirálynőnek nem elég szépnek lenni... tudom h ezt próbálják beadni az embereknek ...de miért ne lenne elég ??? ha arra lennénk kíváncsiak hogy milyen intelligensek ezek a lányok akkor nem ezt a műsort néznénk..:S
ja és az idei, 2011es szépségversenyen nem kellett beszélniük..tehát most tényleg elvileg csak az számított h ki milyen szép...
(de arról is megvan a véleményem , mikor kihúznak egy kérdést hogy pl "kivel szeretnél helyet cserélni egy napra" és erre jönnek az olyan betanult , gáz szövegek hogy "egy orvossal mert nagyszerű dolog lehet életeket menteni" aha.. és ezt ki veszi be ? Ha orvos szeretne lenni akkor tanulna és nem szépségversenyekre járogatna azért h ismert legyen...
Én is osztottam a véleményed kérdező!
De azért igaza van annak is, aki a védelmébe vette Fannit.
Nem arról van szó, h társadalmi megvetést kell kibírniuk a siketeknek, de sokkal többet kell küzdeniük h hétköznapi életben a boldoguláshoz..
És az lenne a minimum h az emberek ne nehezítsék a dolgukat. Sőt inkább segítsék..
Mellesleg a Szépségkirálynő c műsorban valóban voltak intelligenciatesztek a válogatásokon..
Bár nem tudom milyen jellegűek..
Amúgy a világversenyen meg igenis komolyan veszik ezt az "okosság" dolgot. Jellemzően tényleg olyan lányok nyertek, akik céltudatosak, határozottak, komoly célokkal rendelkeznek.
A megválasztott királynőnek egy évig kell protokolleseményekre járni, előadásokat tartani stb.. Csak ezeket már nem reklámozzák annyit, mint magát a versenyt.
Miss World, Earth stb nem elég, ha egyszerűen szép..
Mondjuk ezért is esélytelen a mostani királynőnk is.(Linda).. Hiába szép de elég éretlen még... Fiatalka.
Nem lenne alkalmas komoly diplomáciai feladatok ellátására..
Ami pedig a majdani Miss Worldnek kötelező lesz.
Amúgy még Fannihoz annyit h gondolom ezek most kötelező körök neki, h szerepel, meg interjúkat ad.
Nem biztos h mindig minden helyzetben tud frappáns és spontán lenni.
De ettől értékelendő h siketen ennyi mindent csinál.
modell, Afrika Egyesület képviselője stb..
Szóval elég agilis lány.
Aki írta hogy zdidó annak annyit mondok hogy sokkal valószínűbb hogy sváb mivel hogy baranyában elég sokan vannak.
Amúgy meg szerintem jogosan érte el azt amit, a 3 megválasztott közül max a Betta volt szebb, a másik kettőt nem is értem hogy került oda.
Viszont a haját elrontották szvsz, ez egyenes sokkal jobban áll neki mint a hullámos szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!