Az alábbi szépítészeti "beavatkozások" is elítélendőek, mert megváltoztatják az arcot? Tovább lent.
Szóval az mű, ha az arcot plasztikai sebészet által mássá formáljuk.
De az is ugyanebbe a kategóriába tartozik, ha a hajunkat festjük, a szempillánkat göndörítjük + szempillaspirálozzuk, vagy 3D-s szempillahosszabbítást rakatunk be, meg festjük a szemöldökünket? (Most csak felsoroltam párat...)
Mert én úgy gondolom, hogy az alábbi dolgok is rendkívül meg tudják változtatni az arcot. Akkor ez nem ugyanúgy elítélendő? Hiszen ezzel sem az igazi arcunkat mutatjuk...
Szerintem.
Szerintem ezektől nem az, hiszen ezektőla nő csak igényesen/szebben fog kinézni, az arcformája nem változik meg, max optikailag csalhatunk, míg egy plasztikai műtét örök. A ráncfelvarrástól/szájfeltöltés stb megváltozik az ember arcszerkezete, szerintem nincs egy súlycsoportba a sminkkel.
ez csak egy magánvélemény.
Elgondolkodtató a kérdésed.
Igen, ahogy vesszük, a hajfestés, meg az egyéb, amúgy teljesen hétköznapi műveletek (pl. smink) is mű dolgok, mert ezzel megváltoztatjuk magunkat, a megjelenésünket, nem a természetes valónkat mutatjuk általa.
De azért akkor sem sorolható egy kalap alá egy előnyös smink, esetleg akár egy más hajszín, mint egy sebészkés által kreált "új arc".
Én sem vagyok természetes ilyen alapon, mert az eredeti hajszínemnek szinte a tökéletes ellentétére festem a hajam, és a szememet ki szoktam hangsúlyozni valamilyen sminkkel, de ettől még semmiképp nem sorolnám magam a "mű-nő" kategóriába.
Az már inkább mű szerintem, ha műszempillát rak fel az ember, leborotválja a szemöldökét, és azt vagy megrajzolja/tetováltatja valami abszolút természetellenes formára; ugyan ezek sem igényelnek sebészkést, mégis sokkal inkább műviek, mint egy szép smink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!