Kaptam egy frizurás könyvet, csak nem nagyon értem a kellékeket, mik ezek?
a cím:Legújabb 388 frizura
amiket olvastam benne:
fényzselé
modellzselé
formázólakk(hajlakk ?)
hajformázó folyadék
diffúz szárító (miben különbözik a rendestől?)
haj volumenét növelő hab (rendes hajhab?)
viaszzselé
papillote
egyenlőre ennyi :)
Ezek csak "összevont szavak".
A fényzselé olyan hajzselé, ami csillog kicsit, egyszerre rögzít és fényesít.
Pl ez: [link]
A modellzselét inkább fodrászkellékesben tudod beszerezni, és erős tartást ad, extrémebb formáknál.
A formázólakk a hajlakk simán, szerintem. Erről nem is hallottam, lehet hogy csak fordítási hiba. :)
Hajformázó folyadékot is lehet kapni fodrászkellékesnél, ez az, aminek hangzik.
A diffúz szárítón van egy ilyen nagy tárcsa, kis "ujjakkal", amin átáramlik a levegő. Ha ezt használod, felnyomod vele a hajat a fejedre (de hülyén írtam) így a sima haj hullámos lesz, a hullámos meg göndör.
A haj volumenét növelő hab cifra megfogalmazás egy dúsító hatású hajhabra.
A viaszzselé a wax, kicsit csillog, ragacsos, de jól lehet vele tincsezni a hajat.
A papillote csavaró meg ez:
Több vastagságban is kapható, feltekered rá a hajad, és összenyomod. Viszonylag kevésbé roncsol, nem kell hozzá hő, és szép dugóhúzó loknikat varázsol a hajadba.
A formázóknál nem kell mindent beszerezni, attól függ mindig, milyen hatást akarsz elérni, mennyire legyen merev, rugalmas, tartós, fényes, és a többi.
Egy otthon általában fellelhető hajlakk, hajzselé, és hajhab bőven elég, hogy kipróbáld a frizurákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!