Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » A gésák prostituáltak?

A gésák prostituáltak?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 24. 00:43
1 2
 11/19 anonim válasza:
23%

Van különbség, persze, hogy van. Hisz a 100-ason álló prosti egy koszos buta k*rva (aki nem válogat a férfiak között). Míg a gésák intelligens, tiszta k*rvák (és van lehetőségük válogatni, sőt, licitálhatnak rájuk)...

Akkor is azok, hisz eladják magukat, a szüzességüket, akkor azok. Ezt le sem lehet tagadni.

2011. ápr. 24. 15:57
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
En ugy gondolom az emberek nagy tobbsege nincs tisztaban azzal hogy mit jelent ha valaki prostitualt. Eleg nehez lenne elagyarazni de egyertelmuen a gesak p...r..os...tit....ualtak. Persze vannak nagyobb k..u ...r..va..k a discokban de a gesak egyertelmuen prostik egy kicsit magasabb szinten.
2011. ápr. 24. 17:45
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Mivel pénzért fekszenek le első alkalom mindegy, ilyen értelemben igen prostituálta. A dolgot lehet színezni, meg minden, szerintem nincs a kettő között különbség!
2011. okt. 24. 16:02
 14/19 anonim válasza:
100%

Jaj, könyörgöm, NE A GÉSA EMLÉKIRATAIBÓL tanuljatok már! Az a film egy akkora bénaság! Abszolúte nem autentikus (maikókról egy szó se esik, a ruhát rosszul adják fel, a haj sem autentikus, stb.), és persze a végére mindenkiben az marad meg, hogy a gésák prostik, és licitálnak rájuk.

A film egyébként is a II. VH. idején játszódik, amikor a gésákat rabszolgaként eladták gyerekkorában. Csak úgy lehetett egy maikóból (gésa tanonc) gésa, hogy elvesztette a szüzességét. Egy gésa ugyanis nem lehetett szűz a hagyomány szerint. Egy szűz lány ugyanis nem mondhatja azt magáról, hogy érett nő. Ezért el kellett venni a szüzességét, valahogyan. Mivel azonban a rabszolgának nincs saját akarata, sajátos licitálós módszerrel döntötték el (nem ő) hogy ki legyen az a tanítómester, aki beavatja az élet ezen rejtelmébe. Utána a pénzt megkapta a teaház, ő abból egy garast se látott. Ezzel tartozott a háznak, amiért kitaníttatták, öltöztették és etették.

Ma már ez teljesen máshogy van. Ma a gésák már gimnáziumból kerülnek a teaházakba, saját akaratukból, és sokkal felvilágosultabbak a szex terén, mint elődeik voltak, ami a médiának és a társadalmi változásnak tudható be. Az is lehet, hogy a lány, aki gésának jelentkezik, már volt egy-két fiúja korábban, de ez nem számít ma már. Így idővel ez a licitálás is értelmét vesztette, ma már nincs.

A gésák maguk döntik el, kivel akarnak járni, kihez akarnak férjhez menni. Szabad akaratuk van, ha úgy döntenek, ott is hagyhatják az egész munkát, és élhetnek más életet.

Ha megbízható forrásból akarjátok megtudni, mi az a gésa, olvassátok Liza Dalby: Gésa című könyvét. Ez egy igaz történet az első amerikai gésáról. Egy évig dolgozott kint Japánban, mint gésa. Sokkal részletesebb és pontosabb, mint az a szerelmesregény a Gésa emlékirataiban.

2013. febr. 8. 14:17
 15/19 anonim válasza:
100%

Arról nem is beszélve, hogy a prostituált HASZONÉRT fekszik le a klienssel, míg régen a gésák nem dönthettek sorsukról, és hasznot se láttak soha.

Mindenki csak azt látja az egész mizuage szertartásban, hogy pénzért cserébe szex. De nem látják, hogy nem eladja magát, hanem megint csak mások adják el őt, mint amikor bekerült a gésaházba.

2013. febr. 8. 14:21
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

14-es, már ne is haragudj, de vagy nem olvastad akkor a Gésa Emlékiratait, vagy nem értetted meg. mert kb pont ugyanazt írtad, amit a könyvben...

úgyhogy nincs benne igazad, hogy nem valószerű.

(és egy filmet egy könyvvel ne hasonlíts össze, olvasd el a könyvet abból is)

senki nem mondta, h ő kapott pénzt a szüzességéért, de ezt még a filmben sem mondták. egyértelmű benne, hogy a ház kapta a pénzt.

2013. febr. 9. 09:11
 17/19 anonim válasza:
100%

Öhmmm...én egy szóval sem a regényről beszéltem. Ha te azt hitted, akkor biztos kettes voltál szövegértésből általánosban... Egyébként meg nem olvastam a regényt, egy ilyen szar film után nem volt kedvem hozzá. A regényt is mindenki dicsőíti, de mivel a filmet is, ez nekem nem meggyőző erő. Talán egyszer, ha félre tudom tenni a filmmel kapcsolatos csalódásomat.

Egyébként meg tök mindegy, hogy én olvastam-e, vagy sem, ha Gésa emlékiratai, akkor tuti, hogy a válaszadók 90%-a csak a filmet látta, és onnan vannak előítéleteik.

Ott meg tök mindegy, hogy egyértelmű/nem egyértelmű, hogy a ház kapja meg a pénzt, mindenkiben csak az marad meg, hogy licitálnak rájuk, és pénzért eladják a szüzességüket (mintha ők maguk tennék, pedig valójában rájuk kényszerítik). Hiába, a felfogási képességük az embereknek csak idáig terjed...

2013. febr. 9. 12:02
 18/19 anonim válasza:
100%

A mizuage licitálási marhaság, Arthur Golden kitalációja. Nem történt semmilyen licitháború a gésák szüzességéért. Régen el kellett veszíteniük, mielőtt gésává váltak, de a "szerencsés tanítómestert" a gésaház vezetője választotta ki a gésajelöltnek. Ma már - pontosabban kb. 50 éve - a szüzesség elvesztésének a rituáléja nem él.

Egyébként meg rengeteg sok autentikus leírás van IGAZI gésáktól, amit persze nem olvas senki, mert leragadnak az emlékiratos hülyeségnél.

Ajánlom figyelmetekbe honlapomat, ahol részletesen foglalkoztam a kérdéssel, és azt hiszem elegendő tényt tártam fel ahhoz, hogy megbizonyosodjatok afelől: A GÉSÁK NEM PROSTITUÁLTAK.

[link]

2013. márc. 1. 19:44
 19/19 anonim válasza:
sokan mondják hogy a gésák a japán kurvák de ez nem teljesen igaz. egy gésa célja szórakoztatni a vendéget de nem feltétlenül szexxel hanem tánccal, énekkel akár beszéddel, persze gésákból is vannak a rosszabb fajták viszont mondjuk úgy hogy a gésák intelligens prostik
2023. aug. 28. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!