Véletlenül pár csepp acetont lenyeltem. Nem lesz ugye semmi bajom?
Itt van még ez is, ha még nem indultál el a dokihoz:
"4. Elsősegély nyújtása
Általános tanácsok: A sérültet vigyük friss levegőre, helyezzük kényelembe, a szoros
ruhadarabokat lazítsuk meg. Ne hagyjuk kihűlni. Hányásnál vagy
elájulás veszélye esetén helyezzük stabil oldalhelyzetbe és így
szállítsuk. Hívjunk orvost a baleset helyszínére.
Belélegzés után: Vigyük friss levegőre. Ha a légzés megállt, azonnal lélegeztessük
levegő befúvással, lehetőleg respirátorzsákkal.
Ha bőrrel érintkezik: A benedvesedett ruhadarabokat, cipőt, harisnyát azonnal húzzuk le
és távolítsuk el. Az érintett testrészeket bő vízzel mossuk le.
Lenyelés után: Itassunk sok vizet. Az aspiráció veszélye miatt ne hánytassuk.
Tanácsok az orvos számára:
Veszélyek és szimptómák: A gőzök nagy koncentrációban vagy hosszabb ideig tartó belélegzése
narkózishoz vezet. Csipi a szemet és a bőrt. Álmosság, hányás.
Szimptomatikus kezelés: figyeljük a légzést. A gőzök nagy koncentrációban vagy hosszabb ideig tartó
belélegzése narkózist idézhet elő. Mesterséges lélegeztetésre lehet szükség. Inhaláló kortizonterápia
(például Auxiloson, Thomae) beindítása. A sav-lúg háztartás ellenőrzése. A lappangási idő több óra lehet.
Lenyelés után se tejet, se emészthető olajokat ne adjunk. Az aktívszén (20-60 g) valamint a nátriumszulfát
(1 evőkanál/250 ml) csökkentheti a felszívódást."
Forrás: [link]
igyál rá tejet. laborban tanulok, és amennyi acetongőzt szívok egy reakció közben, simán van több, mint 2 csepp, mégis semmi bajom. persze ha bármi szokatlant tapasztalsz, irány az orvos.
egyébként megkérdezhetem, hogy sikerült összehozni a dolgot? :D
Nem mentem orvosoz, hányingerem sem volt, szerencsére.
Evés közben a körmömet tisztítottam, nem figyeltem oda, és az ételre cseppenhetett. Egyből észrevettem az ízéről.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!