Szerintetek a mai kamasz/tinilányok miért akarnak egyre fiatalabban úgy kinézni, mint egy felnőtt?
Nem tudom, csak engem zavar-e, hogy a 9-14 éves kislányok cicit kidobva, kikenve-kifenve, festett/melírozott hajjal, csilli-villi kihívó ruhákban szaladgálnak, és nagylánynak képzelik magukat. Isznak, cigiznek, pasiznak...buliznak (buliznának),"kommizgatnak" FB-on, hogy melyikük nagyobb ribi... Egyre lejjebb tolódik ez "korhatár". 5 év múlva már a 7 évesek is ezt csinálják? Még csak általános iskolások! Most tényleg ők lesznek a jövő generációja? Áhh
Nektek mi a véleményetek?
Nem tudom, talán azért mert már a 10 éveseknek is van internet hozzáférésük, látják a "sztárokat", facebookon a csinos nőket és késztetést éreznek, hogy ők is megosszanak a világgal "szexi" képeket stb.
Amúgy igazad van, tényleg egyre lejjebb tolódik ez a korhatár. Mondjuk én inkább nevetek ezeken a lányokon, mintsem idegesítem magamat.
Legutóbb is utaztam a buszon, mellettem egy csapat fiatal lány és büszkén újságolta az egyik, hogy legutóbb 24 évesnek nézték (a beszélgetésből kiderült, hogy 15-16 évesek)...
Mondjuk ha belegondolok, anno mi is örültünk tiniként a barátnőimmel, ha idősebbnek néztek minket, mert azt hittük, hogy akkor már nőnek tartanak minket és nem kislánynak :D, de mi nem viselkedtünk és nem öltözködtünk úgy mint egy ri.anc.
Az a baj a mai fiatalokkal, hogy túl nagy szabadságot kapnak. Engem pl 14-15 éves koromban tuti nem engedtek volna el mindenféle buliba, pláne nem kirívó ruhában. Ha a szülők kicsit odafigyelnének, talán még vissza lehetne fordítani. Ez persze nem biztos. Sajnos. A média és az internet hatása!
25/L
Ahogy mondjátok, a média és az internet. Meg az, hogy a szülők nem figyelnek oda rájuk...
Az anyuka megszüli a gyereket, amíg kicsi - jó esetben - foglalkozik vele, utána GYES után visszamegy melózni, a kölköt az óvó, majd a tanítónéni próbálja "nevelni", amivel nem érnek el semmit, a szülők güriznek, hogy a kölöknek legyen mit ennie, meg hordania, amikor hazaérnek a gyerek már órák óta a PC előtt ül, odaböfögnek nekik annyit, hogy "Megjöttem, itthon vagy?" amire a válasz "Szia, igen, itt vagyok!" És onnantól tesznek rá.
Nem tudom... Velem sokat törődtek anno, még 10-11 éves koromban is kértem (és meg is kaptam) az esti mesét, amire nem az volt a válasz, hogy "Kislányom, hagyjál már, fáradt vagyok!"
Egyébként erről eszembe jutott, amit párom szokott mondani, amikor az ilyen kis ribikkel hoz össze a balsors:
"Most azt akarják bizonygatni, hogy ők mekkora k*rvák... 10 év múlva meg pont az ellenkezőjét fogják..."
Hmmm... Milyen igaz, nem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!