Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Valaki meg tudja nekem mondani...

Valaki meg tudja nekem mondani, miért akarja a mai világban mindenki "kiélni" magát, miért ez az érett gondolkodás és érzelmi érettség mércéje?

Figyelt kérdés
Az interneten, baráti társaságokban, lapokban hallja, olvassa az ember, hogy ne házasodj mielőtt még nem élted ki magad kellőképpen, nem "tapasztaltál, kóstoltál" végig mindent. Nos szerintem gusztustalan, hogy az érettséget egy házasságra, együttélésre az adja, ha minden lehetséges alkalommal lefekszel az épp eléd vetődő partnerrel. Hogy az első szerelem nem lehet kitartó és mindvégig boldog, hogy ha úgy is érzed, hogy Ő az, akkor tévedsz mert még nem feküdtél le elég emberrel, ahhoz, hogy tudd. Valószínűleg nagyapáink és olykor szüleink is csak viccből vannak együtt. Az érzelmek semmit sem számítanak, véletlenül sem a kellő egzisztencia, felkészültség a fontos, hanem, hogy kiéld magad előtte. Mi a véleményetek erről, nektek tetszik a mai világ szisztémája, lehet csak én vagyok maradi?! Bár egy ilyen világban, ahol a mellplasztika tesz nővé az erkölcs pedig csak egy visszatartó erő a tapasztalások és népszerűség oltárán, nos nem hinném...
2011. márc. 16. 16:31
 1/5 anonim ***** válasza:
86%

A kiélni kifejezés szerintem nem feltétlenül azt jelenti, hogy minden velem szembejövő férfival lefekszem, hanem azt, hogy élvezed az életet. Ez egyeseknek a pasizást, másoknak a bulizást vagy utazást, kalandokat jelenti.

Én is azt vallom, hogy minél több dolgot ki kell próbálni az életben. Nem akarok 70 évesen úgy visszagondolni az életemre, hogy munkán kívül otthon ültem a négy fal között, nem jártam sehova, nem szórakoztam.

Annak pedig szintén nem vagyok a híve, hogy valaki az első szerelmével kösse össze az életét, mivel ha egy férfi van az életedben semmi viszonyítási alapod nincs. Én az első barátomba halálosan szerelmes voltam, azt hittem, hogy ő maga a tökély. Utána megismerkedtem más férfiakkal és rájöttem, még sokkal jobb is lehet egy kapcsolat annál, amilyen az első volt.

Persze én se azt mondom, hogy mindenkivel össze kell feküdni, de én jobbnak tartom, ha házasság előtt volt már 2-3 komolyabb kapcsolatunk.

2011. márc. 16. 16:49
 2/5 anonim ***** válasza:
59%
ott a pont az elsőnél 100%-osan!! "ahol a mellplasztika tesz nővé " nemtudom akkor is így gondolkodnál-e ha olyan lennél elől mint egy lap és meggyötörne emiatt kisebbségi komplexus...
2011. márc. 16. 16:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem a "szükségszerű" beavatkozásokra gondoltam, csupán kvázi ezzel próbáltam jelezni a mai kor furcsa kivetüléseit. Egyet értek, kell a szórakozás, bulik és hasonlók, magam is 20éves vagyok tudom, hogy ez kell egy jó fiatal élethez, de én hiszem azt is, hogy ha valakit megtalálunk és minden klappol, minden jól megy az első kapcsolat is lehet az igazi nem kell ahhoz rengeteg, persze csak ha ez mind igaz, persze van, hogy nem úgy jönnek össze, de ha még is nem hiszem, hogy tovább kéne lépni szimplán, hogy "tapasztaljunk", kiélni címszóval.
2011. márc. 16. 17:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg lehet az első kapcsolat is az igazi, DE könnyen lehet, hogy 10-20 év házasság után elkezd benned motoszkálni valami, hogy mégis milyen lehet egy kapcsolat, a szex más férfiakkal. És a kiváncsiságnak az lehet a vége, hogy félrelépsz vagy legalábbis azt tennéd szíved szerint.
2011. márc. 16. 17:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen az is megeshet, ez valóban igaz. Bár igazából nálam nem a szó szoros értelmében, hisz magam is fiú volnék... :D Én csak csodálattal és tisztelettel hallgatom nagyszüleimet mikor mesélnek és látom a szemükben az elégedettséget és boldogságot és elképeszt, értetlenné tesz, hogyan változhatott ennyit a mai világ. Pedig nem vagyok beszürkült, bulizni járok, vagány srácnak mondanám magam, de a mai dolgokkal nehezen békülök ki, főleg korombeli társadalom felfogása a párkapcsolati tényezők iránt, hogy a benne foglalt dolgokat meg se említsem.
2011. márc. 16. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!