Hogyan fogadjam el magam?
Már próbáltam sokszor,de úgy érzem,ez nekem nem megy.Igazából néha már olyan szinten vagyok,hogy a nálam sokkal csúnyábbakat is szebbnek látom magamnál,pedig tudom,hogy rondább.A külsőmmel alapból nem vagyok megelégedve ezer meg 1 ok miatt.És ehhez jön még hogy mindig másokat nézek,másoknak akarok megfelelni,féltékeny és irigy vagyok másokra,bármennyire is tudom,hogy ez rossz.Semmi jót,szépséget nem látok magamban.na jó talán van egy pár jó tulajdonságom,amiket szeretek,de ennyi.Igazándiból szerintem főleg a külsőm miatt vagyok olyan amilyen.Szeretnék megváltozni,de nem megy:(
17/L
Én elégedettnek mondanám magamat a külsőmmel szemben, mégis én is ugyanezt csinálom mint te, hogy megnézek mindenkit, és szebbnek tartok mindenkit :( A barátom pedig tökéletesnek tart engem.
bocsi, hogy nem tudtam segíteni
semmigond:)
Látod,neked legalább van barátod.nekem nincsenMondjuk nem azért mert nem akarok,hanem így hozta a sors.Akinek tetszettem,nekem nem tetszett és fordítva.Bár most van vki aki nagyon tetszik,de nála is pont emiatt nem merek lépni semmit.
Próbálj több olyan ruhát hordani ami igazán tetszik.. hidd el észre sem fogod venni és egy idő után jobban érzed majd magad.De mások mindenképpen észre veszik majd a változást.
Mindenképpen törődj magaddal.Sokat segít higyj nekem.Én is ebben a helyzetben vagyok illetve voltam, mert most már jobban érzem magamat.
Menj el kozmetikushoz, ha esetleg van miből egy kis masszázsra, menj fodrászhoz vagy otthon magadnak készít új frizurákat csak úgy hipp-hopp :D
Ha éppen egyedül vagy otthon akkor nyomass valami jó kis zenét és kezdj el táncolgatni, vagy tarts magadnak "divatbemutató" a tükör előtt :D
(ezek olyan apróságok amik segítenek.. bízz bennem (: )
Jobban lesz idővel.Csak törődj magaddal.
Másokkal viszont kevésbé törődj.
17/ L (:
" 17/L (:" vagyok..
Egyébként ahogy kezdtem jobban érzeni magamat (attól, hogy ilyesmiket csinálok amit írtam..) csajosabb ruhákat kezdtem el venni magamnak (persze olyat ami stílusomhoz közel áll és még önmagam vagyok benne) de én észre sem vettem a változást csak azután, hogy kaptam egy-két dícséretet.
Próbálj jó kedvű lenni az is segít :D
(tudom, hogy nehéz de nagyon kell örülni az élet apróbb örömeinek is! )
én is hasonló helyzetben vagyok.
fekete hajam van, fehér bőrőm és kék szemem. én viszont mindíg is a fehér/szőke hajú, hatalmas sötétbarna/fekete boci szemű fehér bőrű lányokat tartottam szépnek.persze a fehér bőrön kívül semmi sem egyezik. én ott tartottam már hogy hétköznap tehát 5 napon keresztük egyszer sem mostam le magamról a sminket.rengeteg alapozót és fekte szemhétpúdert, fekte szemcerkát és fekte szempillaspirált használtam el magamra.a szemhéjamat teljesen befeketítettem talán fél centivel a szemöldököm aláig.--->ez rentgeteg. a bőrőm nem is tudott lélegezni. a szempilláim meg kicsik vagyinkább közép hosszúak és hatalmas nagyokra kentem ki őket alul felűl. úgy mostam csak meg az arcom hogy az alapozót lemostam magamról de a fekét hagytam a szemem körül mert nem mertem lemosni magamról.tudtam hogy csúnya vagyok nélküle.csak feketében jártam szinte.mert ez megszokott volt és nem féltem ettől a színtől.és a hajmaat is festettem. de aztán egyre inkább röhelyesnek láttam magam amiért ilyen művi vagyok.és amikor a suliban elmentek mellettem olyan lányok akik természetesen gyönyörűek voltak alig volt rajtukl smink elámultam rajzuk hogy hogy lehetnek ilyen szépek és rájöttem hogy nem sminkkel kéne megoldanom azt hogy nem tetszem magamnak hanem mentálisan/szellemileg....
lémondtam a fehér haj fekte szem ideálomról.és így belegondolva hogy lehettem iylen hülye olyanról álmodoztam mailyen nyilván-valóan nem voltam.
kezdtem keresálni olyan sztárokról képet akik kb úgy néztek ki mint én uyganaz a hajszín, szemszín, bőrszín és hozzájuk kezdtem el viszonyítani magam. mert sokkal elérhetőbb volt számomra.
az "anorexiával" még mindíg küzdök 16 évesen 159magasan 40 kilóra fogytam le.csont sovány akartam lenni.híztam ezóta 2 kilót.de vissza akarok fogyni. erről nem tudok letenni.
és régebben egyébként azzal a rentgeteg sminkel egyáltalán nem is hasonlítottam a smink nélküli valómra. a szobám egyik részére kiraktam egy baba kori fényképemet mert az az utolsó olyan képen amin tetszettem magamnak. és sokszor mondogattam hogy megint a régi akarok lenni, megint a régi akarok lenni. aztán egyszer csak felkeltem reggel és többé már tudtam úgy kisminkelni magam mint régen. csak úgy halványan.
az a baj hogy arra koncentrálsz hogy nem tetszesz magadnak és mindíg azt mondogatod magadnak hogy csúnya vagyok, csúnya vagyok.és akkor az is leszel mert rentgeteg energiádat pazarolod el arra hogy ilyenekre gondolsz.viszont az ember a gondolatit magához vonzza.hát te ezt vonzottad.méghogy ha kezdetben nem is hiszed el magadról mindíg miondd magdnak hogy szép vagyok, szép avghyok.és egyre inkább ezt fogd magadról gondolni. mert akkor ezt a pozitív gondolatot vozod és olyanná válsz amilyennek gondolod magad.
szóval én már viszonylag színes ruhákban járok a hajam majdnem természetes színnű alig festem magam. mondhatni elv agyok magammal.kezdek megbarátkozni magammal.
kívánom neked is ezt. mellesleg nem indulhatsz el a gyógyulás útján anélkül hogy ne láttad volbna A Titok című filmet, ebben minden benne van arról hogy válhatsz boldoggá, széppé és kiegyensúlyozottabbá.nekem ez segített.pszichológusok is beszélnek benne. kérlek higgyj nekem. ne juss odáigmint én.
bocsánat hogy hosszú lett.sok sikert kívánok.
Fogadd el önmagad,mert egész életed vele fogod leélni. Nem tudom h mennyire érthető ez a mondat,de remélem azért kitudtad szedni a lényeget:)
Régebben egy pszichológus blogjában találtam tippeket önbizalom nyerés céljából. Nem akarom h a felsoroltak közül mindet kipróbáld,de legalább azokat csináld amik szimpatikusak!(ha beírod a google-ba h önbizalom növelés,akk sok tippet,módszert kifog dobni)
Hogyan szeresd magad?
1.Hagyd abba önmagad kritizálását. A kritika nem változtat semmin. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Mindenki változik. Amikor kritizálod magad, akkor negatív változások mennek végbe benned. Amikor elfogadod magad, akkor a benned zajló változások pozitívak lesznek.
2. Gondolkodj pozitívan. Hagyd abba önmagad terrorizálását gondolataidon keresztül. Szörnyű így élni. Minél gyakrabban képzelj el valami csodálatos dolgot, válassz magadnak egy szimbólumot, (pl. sárga rózsa), mellyel segítheted átformálni negatív gondolataidat, kellemes gondolatokká.
3. Légy gyengéd, kedves és türelmes. Légy gyengéd, kedves, türelmes magadhoz, miközben az újfajta gondolkodásmódot elsajátítod. Viselkedj úgy saját társaságoddal, mintha olyan emberrel lennél, akit valóban szeretsz.
4. Légy kedves tudatos énedhez. Az önutálat saját gondolataid utálatát jelenti. Ne utáld magad ezekért a gondolatokért. Finoman változtasd meg őket.
5. Dicsérd magad. A kritika összetöri lelkedet. A dicséret és az elismerés építi. Tudatosítsd magadban, hogy minden, amit teszel, úgy jó, ahogy van.
6. Támogasd magad. Találj módot arra, hogy támogatni tudd magad. Találd meg barátaidat és engedd meg, hogy segítsenek neked. Segítséget kérni az erősség jele.
7. Szeresd gyengeségeidet. Ismerd el, hogy azért hoztad őket létre, hogy szükségleteidet kielégítsd. Találj új, pozitív módokat, hogy szükségleteidet ki tudd elégíteni. Engedd el szeretettel az elavult mintákat.
8. Ápold testedet. Érezd át mit jelent önmagad táplálása. Milyen üzemanyagra van szüksége testednek, hogy optimális energiát és életerőt szerezzen? Tanulmányozz néhány testgyakorlási módszert. Milyen gyakorlatokat élvezel? Kényeztesd és tiszteld a templomot, amelyben élsz.
9. Tükör gyakorlat. Nézz gyakran saját szemeidbe. Fejezd ki annak felemelő érzését, hogy szereted magad. Bocsáss meg magadnak miközben a tükörbe nézel. Beszélj a szüleidhez, miközben a tükörbe nézel. Bocsáss meg nekik is. Legalább naponta egyszer mondd: "Szeretlek, igazán szeretlek!"
10. SZERESD MAGAD - TEDD MEG MOST! Ne várj arra, amig jobban leszel, vagy lefogysz vagy új munkát, új kapcsolatot szerzel. Kezdd el MOST - tedd a legjobbat, amit tehetsz.
Esetleg még próbáld összeírni h mi az ami nem tetszik magadon. Így átláthatod a helyzetet h min kell változtatni. A problémáidra meg próbálj megoldást keresni. Nem mindegyikre fogsz találni és nem rövid idő alatt fog sikerülni amit tervezel.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!