Van aki szedett már fogamzásgátlót a bőrére?
Elég csúnya bőröm van,régen még a mostaninál si rondább volt,tele nagy pattanásokkal.Ma már csak néha van nagy,gyulladt pattanásom,de ugyanolyan zsíros,mitesszeres,tág pórusú a bőröm,és tele van pici kiütésekkel.A boltban kapható összes szert kipróbáltam már a-tól cettig,de alig volt olyan dolog,ami jó lett volna.Egy időben kozmetikushoz is jártam,de az se volt jó.Voltam már 2 bőrgyógyásznál,az első felírt egy krémet,csak egy picit segített,a második meg Zyneritet,az nem jött be,meg azt javasolta hogy menjek el bőrcsiszolásra 30ezerért.Na hát köszi szépen,akinek van pénze,megteheti,de nem mi.Ő mondta még,hogy hormonális eredetű a bajom.Most már oda jutottam,hogy a fogamzásgátlón gondolkodom.Van akinek segített?Csak akkor vágnék bele,ha tényleg szembeötlő változást lehet elérni vele.És kérlek,ne írjátok azt,hogy majd kinövöm!!
17/L
Nem leszek túl népszerű a szemedben a válaszommal, de ha elkezdesz fogamzásgátlót szedni a bőrödre, ördögi körbe keveredsz, amiből nincs kiút. Ugyanis amíg szeded, valóban látványos javulást fogsz tapasztalni, de amint abbahagyod, a probléma vissza fog térni és jó esélyed van rá, hogy háromszor olyan csúnya lesz a bőröd. Ezeket az antiandrogén hormongyógyszereket maximum 6 hónapig lehet szedni, utána meg átállítanak másikra. Ja, csakhogy ettől a probléma vissza fog jönni. Egyik barátnőm évek óta szedi saját szakállára a Diane 35-öt (valami nemnormális háziorvos írja ki neki időről-időre), szörnyen pattanásos volt a bőre. Persze a Dianétől olyan neki mint a babasegge, mesélte nekem, hogy át akarták állítani korszerű gyógyszerre, több fajtára is, de akárhányszor megpróbál mást szedni, jönnek a ragyák és ebből nem tud kitörni. Nem éri meg. A bőröd fokozatosan javulni fog egyébként, hormonális beavatkozás nélkül is. Hidd el, én megértelek, nekem olyan csúnya volt a bőröm kamaszként, hogy a mai napig sírhatnékom támad, ha ránézek egy 10 évvel ezelőtti fotómra, szóval én tudom mit érzel. A pattanásaim nekem is fokozatosan tűntek el, évről évre egyre kevesebb gyulladt ocsmányság virított a bőrömön. Kb 19-20 éves koromra jött helyre a bőröm. Onnantól kezdve a mai napig csak menstruáció előtt egy héttel jön ki max. 2-3 apróbb, gyulladt pattanás, de az gyorsan eltűnik. A bőröm zsírossága, meg a mitesszerhajlam, ami megmaradt, de már NEM csúnya a bőröm, mert a zsírosságát karban lehet tartani megfelelő kozmetikumokkal. A kemény dió a gyulladt pattanás, azt lehetetlen szinte kezelni, de hangsúlyozom, hamarosan túl leszel rajta.
25 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!