Legszebb modell a világon?
Továbbra sem értek egyet azzal, hogy "régi még igazi modelgeneráció". Tehát szerinted csúnyulnak az emberek? Régebben még voltak különlegesen szépek, manapság már csak mutatósak vannak? Ez ugyanúgy nevetséges, mint ha valaki azt mondja: "régebben még jobb verseket írtak" "régebben több jó futballista volt" "régebben jobb filmrendezők voltak" "régebben még finomabb volt a Milka csoki" stb.
Arról nem is beszélve, hogy a modellnek mindenekelőtt dekoratívnak kell lennie, s csak egy plusz dolog, ha emellett még különleges is. Mert mi kezdesz Quasimodóval, akinek igencsak különleges külseje van? Szerződteted a kifutóra?
Harmadik dolog: a különlegesség megállapítása sem valami egzakt dolog, hanem ez is szubjektív. Mi van, ha én azt állítom, hogy nekem Miranda Kerr arca különlegesebb, mint Eva Herzigováé? Hülye vagyok? Nem, csak más az ízlésem.
Továbbra sem értek egyet azzal, hogy "régi még igazi modelgeneráció". Tehát szerinted csúnyulnak az emberek? Régebben még voltak különlegesen szépek, manapság már csak mutatósak vannak? Ez ugyanúgy nevetséges, mint ha valaki azt mondja: "régebben még jobb verseket írtak" "régebben több jó futballista volt" "régebben jobb filmrendezők voltak" "régebben még finomabb volt a Milka csoki" stb.
Az a bajom veled, hogy a pont a lényeget nem vagy képes kiragadni abból, amit írtam: nem, nem az emberek csúnyulnak, hanem a szakma hígul folyamatosan.Jöttment, jelentéktelen külsejű, üresen szép huszadrangú celebecskék, énekesek, 3 évadot megélt sorozatszínésznőcskék avanzsálnak modellé. A 90-es években nagyon alaposan megválogatták, kik alkalmasak modellnek: az általad preferált modell meg nem üti meg a régi mércét, pusztán erről van szó. Vajon miért van az, hogy pl erről a Miranda akárkiről elvétve hallottam (pedig mint írtam, belátásom van a szakmába)? Eva Herzigova, Milla Jovovich nevét meg az egész világ jegyzik? Vajon miért?
Milla Jovovich Hollywoodban futott be, színészi és modell karrierje egymást kölcsönösen erősítette. Számomra Milla arca minden bájt nélkülöz, egy hideg szépség, ebből következően sokkal kevésbé nőies, mint az angyali Miranda arca. (Itt is a "számomra" szón van a hangsúly.)
A szakma a sztárrendszer miatt hígulhat, mert ugye mindent a pénz irányít, s Vanessa Hudgens vagy a román énekesnő Inna ezért is modellkedhet. Ez mindenkinek jó üzlet.
Adriana Lima az egyik legismertebb modell ma a világon. Nekem tetszik, de nem annyira, mint Miranda. Bar Rafaeli egy másik nagy név, de nekem viszont abszolút nem tetszik.
Tényleg ízléseken vitatkozunk, aminek semmi értelme. Engem az zavar, hogy a szavaid alapján úgy tűnt, te kevesebb különleges embert látsz, mint régebben. De szerintem a különlegesség is szubjektív dolog; lehet, hogy valakinek a régebbi színésznők egyáltalán nem is tetszenek: Sophia Loren, Claudia Cardinale, Marilyn Monroe - nekem a régebbiek közül Natalie Wood a kedvencem, pontosan a báj miatt.
a Calvin Kline. Szépség és báj alapján szépségkirálynőt választanak, a JÓ modell nem a közízlésnek fognak megfeleltetni mint a szépségkirálynőt. Sajnos sok szépségkirálynő ezt nem érti meg és mégis teper, hogy modellkedhessen, persze nagyon kevés kivétellel a kutyának se fognak kelleni.
Nem akarlak megbántani, de itt ezt a vitát lezártnak tekintem, mert Te annyit értesz ehhez az egészhez mint tyúk az ábécéhez, mellesleg folyamatosan mellébeszélsz és nem vagy képes felfogni, miről beszélek.
A kérdés az volt, hogy "ki a LEGSZEBB modell?". Ahhoz, hogy ezt megállapítsuk, nem kell se diploma, se végzettség, se szakmai rutin, csak és kizárólag két szem, ízlés, szépérzék.
Annak eldöntésére, hogy ki a LEGJOBB modell, valóban nem árt szakmai tudás; vagyis olyan tekintet, ami figyelembe veszi a modellszakmához ajánlott "paramétereket". De nem a legjobb modellre kérdeztek rá, hanem akit a legszebbnek tartunk. Ha a legjobbra kérdeztek volna rá, akkor kussban maradtam volna, mert ehhez tényleg semmit sem értek.
Engem az sértett leginkább, hogy akit én szépnek találtam, azt te "letucatoztad".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!