Melyik szemszín a leggyakoribb?
Figyelt kérdés
2011. febr. 12. 19:34
4/10 anonim válasza:
A barna (ide tartozik az is, amit mi feketének mondanánk), aztán a kék és végül a valódi zöld (az a legritkább kb az emberek 3%-ának van olyan.)
7/10 anonim válasza:
Magyarországon, vagy világviszonylatban?
Magyarország keleti felén, 30-40% között változik a kék szeműek aránya. A nyugati részen 40-60% között.
Világviszonylatban 5% kb
8/10 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, én is a barnára gondoltam, csak nem voltam benne biztos. És akkor a zöldesbarna mennyire gyakori?
2011. febr. 12. 20:35
9/10 Orsi1988 válasza:
Antropológia: Magyar nők 80%-nak barna szeme van, férfiaknak kb 70%-ban. Barna magyarországon a közönséges szemszín. Tehát elég kommersz dömping túlkínálat van a barna szemszínből.
10/10 anonim válasza:
Barna a leggyarkoribb.
Tudomasom szerint szemszinek globalis viszonylatban a kovetkezo mertekben vannak jelen:
Barna: 90%
Kek: 8%
Zold: 2%
Magyarorszagon:
Barna: 57%
Kek es Zold: 43% (kb K:33% Z:10%)
Eredetileg mindannyiunknak barna szeme volt. A vilagos szem mutacio kb i.e. 4-8 ezer evvel alakult ki. A mai napi leggyakoribb elofordulasi helyei a migraciok altal nehezen hozzaferheto teruletek, mint az Eszaki es a Kelta orszagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!