Melyik szemszín a leggyakoribb és melyik a legritkább (legkevesebb)?
Régebben a barna volt a leggyakoribb, de mára szerintem több a kék szemű (ide beletartoznak azok is, akiknek nem tiszta kék, hanem inkább kékeszöld színű a szemük)
Osztályban vagyunk 30-an, ebből 22 ember kék szemű, 6 barna, és 2 zöldes szemű van. Utcán is inkább kék szeműeket látok most már, és nem barnát.
Ne az osztályotokat nézzétek, tinik! XD XD XD
Az összes afrikai, ázsiai, délamerikai, indián és mediterrán típusú embernek barna a szeme, és egy csomó európainak is - egyszerű a magyarázta, a barna szem jobban megszűri a napfényt...
Sőt, olvastam valahol, hogy a kék szem el is fog tűnni a keveredésünkkel - ezt nyolcadikból leehet tudni bioszból, hogy a kék szemet recesszíven öröklődő gén okozza, így sokkal nagyobb az esély arra, hogy egy barna és kék szemű párnak barna szemű lesz a gyereke...
Ami azért szomorú lenne :(
A szüleim szeme kék, így az enyém is, ikertesómé és a bátyámé is az lett szerencsére. Én nagyon szeretem, szép sötét kék.
Mi a genetikát a muslicáknál tanultuk, a piros szemszínt. Szerencsére az nem olyan gyakori :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!