Fémallergiám lehet, és ha igen, mit tehetek ellene?
Karlánc,nyaklánc,gyűrű,ezeket birod ha ezüst?
én a nikkelre vagyok allergiás,csak nikkelmenteset tudok hordani (avonosak pl azok,azokat tudok)
De egy sima ezüsttől hasonló lesz nekem is,plussz apró vizhólyagok jelennek meg
Ha csak a füled nem birja,de a többi testrészed igen akkor csak nagyon rossz minőségű az ezüst amit próbáltál,vegyél jobbat
Ha a többit se borod,akkor egy allergiavizsgálat nem árt
Köszönöm mindenkinek, aki eddig válaszolt, sokat segítettetek:))
Első válaszolónak: Máshol semmi bajom nincs, egy ezüstgyűrűm rajtam van kb. 0-24 órában, és a nyakláncaim is, amik szintén ezüstök:) Lehet, megint megpróbálom berakni őket, hátha tényleg csak a gyógyulással volt gond:)
Én úgy tudom, h az ezüst nem okozhat allergiát.
Szerintem még nem gyógyult be a füled rendesen. Én kb 1,5 hete lövettem, nekem 3 hetet mondtak amíg nem szabad cserélni.
ugy szeretem ezeket az "én úgy tudom" kezdetű válaszokat...
nézz utána először,és ne irj hülyeséget
szintiszta ezüst nincs,tartalmaz mind egyéb anyagot,ezzel ötvözik (igy olcsóbb,kevésbé törik)
a nikkel az egyik amire sokan allergiásak,az ezüst ékszerek 90%-a tartalmaz nikkelt,ami nem,az drágább
nincs fém allergiád,csak rossz minőségű és valószinűnem fertőtlenitett fülbevalót tettél be
bizsut hanyagold legalább amig teljesen be nem gyógyul,ez ritkán,de van hogy kell pár hónap,addig orvosi fülbevaló vagy arany
és fertőlenitsd le (fertőtlenitő spré gyógyszertárban párszáz forint ha nincs otthon ,és ez jól jön mindig) mindig,a fülcimpádat is mosd le naponta vele,helyrejön hamar
Nincs fémallergiád, akkor később is kijött volna.
Nekem van fémallergiám, ha divatolni akarok akkor fél napig bírja a fülem a bizsu Bershka, Pimpkie stb. fülbevalóktól az olasz aranyig mindent. Amikor feldagad és elkezd tüzelni akkor kiveszem, hogy ne érjük el a gennyes fázist.
Aki meg azt írta h ezüstre nem lehet allergiás hülyeség, mint írtam én az aranyat se bírom. Mondjuk lehet a dermatográfia rátesz egy lapáttal...:S:(
Azért akkora hülyeséget nem mondtam. Hiszen nem maga az ezüst allergizál hanem amivel ötvözik. (pl nikkel)
Szóval előbb kéretik végig gondolni a magyarázatot aztán hülyézni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!