Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Citizen...

Mi a véleményetek a Citizen Eco-Drive Titanium karórákról?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire jók?

jan. 2. 09:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én fenntartom, hogy nagyon is sznobéria. Mindenre alkalmas tökéletes óra kell? G-Shock. Olcsó, és egy év alatt annyit késik mint egy daytona egy nap alatt. 3 évente elemcsere, nem olajozni kell 200e forintért 😂

Neked a zafír üveg meg az xyz acél ötvözet fontos? A rubintok száma? Az, hogy kézzel legyen egy hónap alatt összerakva 3000 darabból? Beszélgetni szeretnél róla? Számít neked mindez? Na, az sznobéria. Én is óra sznob vagyok, nincs ezzel semmi baj, de jobb elfogadni, hogy valszeg te is.

Egy funkciót lát el az óra, megmondja az időt, de abban meg a felső kategóriás órák szarok. Valljuk be ezt nem lehet nagyon kimagyarázni 😂

jan. 6. 17:11
 12/14 anonim ***** válasza:
50%
Minden második újgazdag hülyegyereknek Rolex Submariner órája van. Magyarán egy klisés, full sablonos, mindenféle egyediségtől mentes tucatóra, sokan azt hiszik, hogy hű de menő és beállnak a birkasorba. Sőt, ha szigorúan szakmai/műszaki szemmel nézzük, akkor a Rolex modellek, kb. egy 50ezer forintos Casio szintjét is alig-alig ütik meg. A luxusórák világában a Rolex olyan "divatóra", mint a Michael Kors, magyarán luxusórán belül a Rolex a proli szint. Svájcban sem számít igazán komoly óra márkának. A komoly órák baromira nem a Rolexnél kezdődnek. Hanem Patek Philipe, Cartier, Jeager-LeCoultre, A. Lange & Söhne, Chopard, Franck Müller, Nomos, Audemars Piguet, Blackpain, Vacheron Constantin...stb. De még egy Grand Seiko is porig aláz egy Rolexet.
jan. 6. 17:46
 13/14 anonim ***** válasza:

"Neked a zafír üveg meg az xyz acél ötvözet fontos? A rubintok száma? Az, hogy kézzel legyen egy hónap alatt összerakva 3000 darabból? Beszélgetni szeretnél róla? Számít neked mindez? Na, az sznobéria. Én is óra sznob vagyok, nincs ezzel semmi baj, de jobb elfogadni, hogy valszeg te is.

Egy funkciót lát el az óra, megmondja az időt, de abban meg a felső kategóriás órák szarok. Valljuk be ezt nem lehet nagyon kimagyarázni"

Ott a pont. A legdrágább luxusórák az mechanikus órák. A mechanikus óra egy elavult technológia. Ha szigorúan a főfunkciót, mint időmérő eszközt nézzük, akkor már rég nem lehetne létjogosultsága a mechanikus óráknak. Igazából ott a "nosztalgia-adót" fizeted meg. Egy kvarc sok tekintetben strapabíróbb és mindig pontosabb! A legeslegpontosabb mechanikus óra is sokkal pontatlanabb mint a legpontatlanabb kvarcóra (aztán nem is beszéltünk még a szuperkvarcokról!). Aki pedig hisztizik az elemcsere miatt. Könyörgöm, 2-4 évente kell elemet cserélni (elemmel együtt komoly 2000-3000 Ft-ba kerül, de házilag sem nehéz kicserélni). Napelemes órával ennyi baj sincsen. Egy mechanikus órát 3-5 évente el kell vinni szervízelésre, ami jobb esetben az óra árának az 1/3-ba kerül, ismétlem JOBB esetben! De ha bonyolultabb az óra, akkor kifizetheted majdnem az óra árának a felét vagy 3/4-ét is. Aztán ha több automata órád van, akkor vehetsz óraforgatót is. A kézi felhúzású órának oké, hogy meg van a nosztalgikus varázsa, de vigyázni is kell rá, túlhúzni nem szabad.

jan. 6. 22:13
 14/14 anonim ***** válasza:
0%

"Minden második újgazdag hülyegyereknek Rolex Submariner órája van."

Mert majdnem ez a legolcsóbb modell, amit sorozatban gyártanak. mondhatjuk, tömegcikk, ha nincs valami, ami miatt különleges.

Persze van lejjebb, sima Oyster Perpetual, semmi nemesfém, semmi gyémánt, sem dátum, de az olyan nagypapás. Nyilván nem kell a fiataloknak.

"Minden második újgazdag hülyegyereknek Rolex Submariner órája van."

Fú de mennyire proli, itt németeknél is mindenkinek az van. Ja nem.

És svájban sem látam, hogy minden jómunkás abban szaladgálna.

Pl. a háziorvos teljesen rákattant a Davosára, hogy mutassam meg, milőtt elkezd kérdezni, mert azt hitte messziről, hogy gmt master.

jan. 7. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!