Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Citizen...

Mi a véleményetek a Citizen Eco-Drive Titanium karórákról?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire jók?

jan. 2. 09:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ha már mindenáron kvarc, akkor ebben a kategóriában én a Swiss Military-t vagy a Tissot-t preferálnám.
jan. 2. 13:46
 2/14 anonim ***** válasza:

1

Swiss militaryt? Ami egy indiai cég csak becsomagoljàk az órát svàjcban hogy swiss made legyen? Sok fogalmad neked sincs az óràkról.

A kérdésre:

Tökéletesen jó órák de azt azért vedd figyelembe hogy a titán jobban karcolódik mint az acél. Ha zavar ez téged akkor inkább acélt vegyél.

jan. 2. 17:32
 3/14 anonim ***** válasza:

"Sok fogalmad neked sincs az óràkról."

Hát neked sincs akkor, mint az arcod.

A Citizeneket pedig kínában gyárják, a seikokat meg malayziában, taiwanban.

A tissotra meg gondolom azért nem reagáltál, mert arról még nem hallottál, nem a te árkategóriád, pedig az sem a prémium. Ezeket az 1000 euróig alattiakat mind világszerte gyártatják.

Nem seretem az ilyen tudálékos embereket, akik csak a sajátjukat ismerik, és azt dícsérik, más meg mindenki hülye.

Egyébként Breitling, Tudor, Tag Heuer, és szigorúan automata. De nyilván nem fogok ilyet ajánlani, ha valaki az 500 euróig kategóriában keres.

jan. 3. 11:57
 4/14 anonim ***** válasza:

3

Nem az a gond hogy hol gyártják hanem hogy mennyi felárat kérnek el azért mert "svájci" miközben indiai. Tissotba nem kötöttem bele mert belépőkategóriás svájcinak elmegy még ha ott sem minden Svájcban készül. Ez a Swiss mitary meg hasonló brandeket nettó átverésnek tartom mert alapból sz.rt adnak drágán.

jan. 3. 16:53
 5/14 anonim ***** válasza:

4 ok, bocsánat a felindulásért, de kb. szerintem egyik kutya másik eb.

Árban szerintem pont ott vannak (legalábbis európa nyugati felén) mint a citizen.

Szerintem szarabbnak sem szarabbak, és mindegyik sumákol valahol, és attól, hogy rárakják a svájci zászlót mindenki tudja, hogy nem lesz rolex.

Egyébként tudom mi van bennük. Legutóbb talán 35 euróért rendeltem egy hasonlóba komplett 6 mutatós stopper funkciós óraművet, mert ezek már nem is javíthatók.

jan. 3. 21:05
 6/14 anonim ***** válasza:

Svájciak közül, ha szigorúan CSAK a műszaki/technikai részét nézzük a dolognak (és most nem vesszük figyelembe a presztízsértéket, a gyártó történelmét... stb.), akkor amúgy tökmindegy, hogy Certina, Tissot, Doxa, Roamer, Davosa, Swiss Military, Appella, Adriatica, Claude Bernard...stb. Mert mindegyik gyárt zafírüveges, nemesacéltokos, pvd bevonatos, ETA/Ronda/Sellita szerkezetes órákat, mindegyiknek van, automata és kvarc modellje. Mindegyiknek van olyan alkatrésze ami Kínában lett legyártatva. A "Swiss Made" felirat, nem sokat ér.

Ami a Citizen-t illeti, az egy korrekt japán gyártó.

jan. 4. 07:27
 7/14 anonim ***** válasza:

A citizen teljesen korrekt szerszám óra. Főleg a napelemes rendszer, amiben kiválóak.

Az, hogy mit hol gyártanak óra sznobizmus. A swiss military ugyan átverés, hiper gagyi koppintás, de a swiss army például óra gyűjtők szerint értéktelen (talán az automata Inox a kivétel, idővel kiderül), de majdnem minden közel keleti zsoldos csuklóján infantry ketyeg. Ha nekik jó, neked is.

A Tissot gyárt mindent, az se prémium óra, de vannak prémium órái. 500 euró körül egy powermatic már van néha, arra senki se fogja azt mondani, hogy ez márpedig nem svájci óra. A kvarcjaik is szépek, de abban minek kifizetni a felárat, azt nem tudom, hacsak nem vhp.

A 2% akinek erre áll fel, az úgyis mindenre azt mondja ami nem minimum longines, hogy gagyi. Kb. Itt kezdődik a csak Svájcban gyártott luxus órák piaca, de egy kvarc conquest is fél millió, szóval ez már más világ.

Végül azért csak nem bírom ki, breitling és tag Heuer az égő. Ilyen újgazdag rapper órák. A Hublot az totál faux pas. Ebben az árkategóriában már vannak igazi horológiai értéket képviselő gyöngyszemek, amik nem azt sugallják rólad, hogy több a pénzed mint az eszed 😂

jan. 4. 12:40
 8/14 anonim ***** válasza:

Azért egy 6000 eurós breitling minden, csak nem égő. Nyilván annak esetleg az, akinek daytona van napi használatban, de nem ilyennel van tele az ország.

Longines? Egy embernél vettem egy kb. 500 eurós automataórát, ő árult egy longinest 1200-ért, engem nem fogott meg.

jan. 5. 18:26
 9/14 anonim ***** válasza:

8: na ez az, az ár nem fontos, az órák hozzáértők szemében a következő faktorok miatt lesznek érdekesek:

- horológia. Ezért nem mondja soha senki, hogy a patek Philippe az megkérdőjelezhető.

- történelmi jelentőség (vacheron constantin gyakran évszázadokkal öregebb, mint a többség)

- felhasznált anyagok (Rolex minden apró dolgot házon belül csinál, mindent az elérhető legjobb cuccokból)

- egyediség/ritkaság (megint Patek, hát II. Erzsébet egyedi ékszer órája is tőlük van)

A breitling csodás óra. De használnak külső alkatrészeket bizonyos modellekben. Kommersz és nagyközönségnek tervezett órákból élnek. Történelmi jelentősége szigorúan horológiai szempontból nincs. Nem kínálnak semmi forradalmit.

És végül a célközönség a pilóta és a búvár. Az órák nagy része ehhez passzoló funkciókkal van ellátva, ami mindennapi viseléskor elég komikus. Az óráik nagyrészt komplikált, zsúfolt darabok, ahogy a cél felhasználás igényli, de ez egy normál viselet esetén nem előny.

Ezek a faktorok együtt azt eredményezik, hogy az óra olyan, mint öregember a ferrariban. Van neki, de használni nem tudja, csak egy színjáték. És ennek nagy része az ár, olyan piacon versenyez, ahol vannak "felnőtt" órák is dögivel. Ennyiért vegyél iwc-t vagy picivel többért rolexet.

Lényeg, hogy sok csodálatos óra van, amik okkal le vannak nézve a vásárlók miatt. Hublot is jó órákat csinál, de Vladimir Putin óráját akarod viselni? 😂

Az óra fölösleges , ezért sznobéria az egész.

jan. 5. 23:29
 10/14 anonim ***** válasza:

A rolexet pont a kedvencem, csak azért nem is említettem, mert kb. ha azt mondom drága/értékes óra, annak is a rolex ugrik be, aki semmit sem ért hozzá.

Egyébként a GMT Master 2 a kedvencem, de valami rapper pár éve abból is divatot csinált, amikor a standard ár 10 ezer alatt volt, és éveket kellett rá várni.

"Hublot is jó órákat csinál, de Vladimir Putin óráját akarod viselni? 😂"

Politikától függetlenül ez pont nem érdekelne. Nem az óra tehet róla, hogy van ilyen viselője is.

"Az óra fölösleges , ezért sznobéria az egész."

Az első felét aláírom. A mésodikkal nem értek egyet. Kb. 4 éves korom óta megfognak az órák. Persze gyerekként nem az érték számított, hanem akkoriban menő 4 gombos csipogó, 7 zenés, időzánákat ismerő, és így tovább, majd a sok mutatós sokat tudó órák, és így tovább.

Nem hinném, hogy egy ilyen rajongásból kialakult későbbi érdeklődás sznobéria lenne.

Persze vannak akik akik ezt csak ellesték a filmekből, meg a nagyoktól, hogy ez a menő, én azt tekint sznobériának.

(off: valahogy a vitorlázáshoz tudnám hasonlítani, ott is vannak régi rajongók, akik mident megtesznek a hobbiért, meg vannak az újgazdag felfújtképű majmok, akiknek ez egy tanult viselkedésforma)

jan. 6. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!