Tényleg úgy nézünk ki a valóságban ahogy kamerán is?
Figyelt kérdés
Úgy értem a telefon első kamerájával. Sokkal másabb mint tükörbe.vagy csak velem van így? Egyszerűen undorodok magmtol mikor valaki fotot készít rólam. A szemem is teljesen máshogy néz ki, a hajam, és a fél arcom teljesen "fentebb" van ( ferde a szam, a szemem) tükörben viszont arányos. Most melyik az igazi?
dec. 23. 16:13
1/9 anonim válasza:
Amit mások látnak a saját szemükkel. A kamera és a tükör is torzít. A kamera kicsit jobban.
dec. 23. 16:24
2/9 anonim válasza:
Nem, a telefon első kamerája valamennyire torzít. De a tükör se a valóságot mutatja, ugye mindenki más pont a tükörképét látja annak, amit te. Minél kevésbé szimmetrikus az arcod, annál nagyobb a különbség. Pont ezért van sokszor az, hogy valakinek nem tetszenek a róla készült képek, mivel azon nem úgy néz ki, mint amit ő már megszokott a tükörben.
dec. 23. 16:31
3/9 anonim válasza:
A telefonok szelfikamerája sokszor torzít. A tükör pedig felcseréli a jobb és bal oldalad, és mivel ugye senki nem teljesen szimmetrikus, így az sem a valóságot mutatja.
Ahhoz, ahogy mások látnak, legközelebb az áll, amikor mások fotóznak téged, és nem közelről. Szóval nem valami arckép vagy ilyesmi, hanem ahol már egész alakodban látszol. Olyan távolságból már egész minimális a torzítás esélye.
dec. 23. 17:06
4/9 A kérdező kommentje:
Nem a szelfi kamerára gondoltam hanem a hátsó kamerára lehet rosszul írtam
dec. 23. 18:18
5/9 anonim válasza:
Tudsz magadról csinálni tükörszelfit meg sima szelfit, majd azokat össze tudod hasonlítani
dec. 23. 18:22
6/9 anonim válasza:
A tükör sokkal inkább a valóságot mutatja.
A kamerák nem úgy érzékelik a valóságot, mint az emberi szem, mások a színek, mások a fények, árnyékok, kontrasztok. És arról még nem is beszéltünk, hogy egy mai telefonos kamera hányféleképp próbál szoftveres úton "okos" lenni, utólag mellőz vagy épp felerősít bizonyos részleteket. Nem véletlen létezik a "jó fotóarc" kifejezés: néhány ember határozottan előnyösebb a fényképeken, mint a valóságban.
dec. 23. 22:36
7/9 anonim válasza:
És a digitális kameráknál ott van a felbontás miatti hiba: amikor egy ránc mindössze egy-két képpont szélességű (és hát a ráncok általában eléggé vékonyak), azt képtelenség valósághűen leképezni.
dec. 23. 22:38
8/9 anonim válasza:
Érdekes... a szelfik, amikkel készítek magamról, nagyjából elégedett szoktam lenni. Viszont ha valaki más fotóz, távolabbról, oldalról, hátulról, előnytelen pózokban, váratlan helyzetekben, az valami borzalom. Sokszor alig ismerem fel magam rajtuk.
dec. 24. 09:33
9/9 anonim válasza:
Van ennek egy pszichológiai alapja. Ugyan az, minthogy sok pasi nem azonnal tetszik, hanem egy idő után tetszik meg és csak ezután akarod
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!