Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Magyar cégek miért használnak...

Magyar cégek miért használnak nem europid rasszú modelleket a fotózásaikon?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy nem rasszizmus vagy bármilyen negatív szándék áll a kérdésem mögött, egyszerűen csak nem értem ezt a jelenséget! Nem áll szándékomban senkit megbántani, kérlek titeket, ne ebből a szemszögből közelítsétek meg!

Jelenleg az Unreal ruhamárkára gondolok, Budapesti székhellyel, nem hiszem hogy magyar fiatalokon kívül bárki venné az ő cuccaikat, mégis az Unreal instagram oldalán az elmúlt x számú bejegyzésen csakis sötétbőrű vagy ázsia származúsú modellekkel demonstrálják a termékeiket. És ismét, nem konkrétan a modellek ellen irányul a kérdés, mert kifejezetten attraktívak szerintem, hanem inkább a fotózás mögött álló, munkaadók nézetére vagyok kiváncsi. Nyilvan a magyar fiataloknak tervezik a ruháikat, mert külföldön semmennyire nem ismert cég, de akkor miért nem olyan modelleket használnak, akik valójában úgy is néznek ki, mint a vásárlóik?

tegnap 22:19
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Ez egy tök jó kérdés, és én is agyaltam már rajta. Szerintem a valóságtól való elrugaszkodás, és a multikulti woke megfelelési kényszer mérgező elegye. Abszolút irreleváns egy magyar tini számára, hogy egy fehér ruha hogy mutat egy feketeafrikai karakteren.
tegnap 22:28
 2/9 anonim válasza:
85%
Az érzékenyítés miatt. Szerintem is túl van tolva.
tegnap 22:37
 3/9 anonim ***** válasza:
21%

"akkor miért nem olyan modelleket használnak, akik valójában úgy is néznek ki, mint a vásárlóik?"

Ez csak akkor probléma,amikor sötét a bőre, nem akkor, amikor S-es méretet hord D-s kosárral egy modell? Ez azért nagyon fura: mert nyilván van egy tendencia, hogy félrevezetik a katalógusok, hogyan néz majd ki a ruha rajtad, de neked csak az tűnik fel, ha sötétebb a bőre a modellnek.

Aki meg woke-ot meg multikultit kiált, egyszerűen hülye, nem lehet erre mást mondani: mindig is, mindenhol népszerűek voltak az olyan modellek, aki eltérnek attól, akiket minden nap látsz.

Erre felfigyelt az Index 2015-ben: [link]

2015-ben, amikor még nem röfögtek mindenre woke-ot, ami nem fehér.

tegnap 22:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hol voltak "népszerűek"? A marketingszakot végzett, lilahajú, stockphotók kiválasztására specializálódott gyakornokok között, akik valami united colors of benetton vonatra felült újwoke minimárkánál dolgoznak? Mert kétlem, hogy rajtuk kívül bárkinek eszébe jutna magyaroknak nem-magyar külsejű karakterekkel reklámozni bármit.

De ha linkelsz tanulmányt erről, meggyőzhető vagyok, addig maradok a klasszikus evolúciós biológiai és kulturális antropológiai alapoknál, amik ellentmondanak neked.

Ráadásul fogyasztóként sem tudok mit kezdeni a helyzettel. A párom vékony, modellalkatú lány, és szerettem volna neki múltkor egy meleg kabátot rendelni ajiba, mielőtt skandináv országokba utazunk. Az első magyar webshopon amit nézegetni kezdtem meg is nyitottam egy olyat amire színben/stílusban gondoltam. Az összes képen valami molett feka csaj ugrált és örömködött benne. Be is csuktam a webshopot. Wtf.

tegnap 22:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szimplán azért, mert a sokszínűség most trendi. Főleg a fiatal, urbánus, fehér középosztály körében, akik ezeknek a cégeknek sokszor a célcsoportjai.
tegnap 23:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A magyar cégek sokszor nemzetközinek akarnak tűnni. Eleve a nevük is angol.
tegnap 23:26
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem a gyűlöletkeltés és az ilyen fajta viselkedés támogatása végett lett kiírva a kérdésem, nem értem miért kell így megnyilvánulni.

tegnap 23:39
 8/9 anonim ***** válasza:
68%
Mert ezeket a jövevényeket akarják nyomatni, reklámozni, vagyis közvetetten a fajkeveredést. Undorító.
ma 01:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Szimpla marketing. Azzal, hogy nemzetközinek próbálják eladni, jobban azt sugallják, hogy valami trendi, közkedvelt dolgot vásárolhatsz meg náluk. Ennyi.
ma 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!