Csajok! Hogy lehet megőrizni a mellünk feszességét?
Van akitől azt hallottam, hogy a melltartó hordástól ellazulnak az izmok és megnyúlnak, tehát lógós lesz az ember melle. Mástól pedig azt hallottam, hogy attól lesz lógós ha nem hordok melltartót, mert akkor a súly lefelé húzza és azért nyúlnak meg az izmok... Most melyik igaz? Vagy más lehetőséget ismersz?
Mindenkiére kíváncsi vagyok, jöhetnek a válaszok! :)
17/L
A mellizomnak eleve nincs sok köze ahhoz, hogy lóg-e valaki cicije, vagy sem. A mellizom ugyanis a mell és az azt alkotó vastag kötőszövet alatt van. Ami megnyúlik/megnyúlhat, az a mell kötőszövete illetve az azt tartó szalagok.
A melltartó hordásra azért van szükség, mert ezek a szövetek már egy-egy erősebb rázkódástól meg tudnak lazulni - ilyen rázkódás éri a melledet ha pl. melltartó nélkül ugrasz egyet.
Ez most szélsőséges példa volt, de gondolj arra, hogy azért futni mindenki futott már busz után, és mindenki esett már nagyobbat...
A melltartó tehát megelőzi, hogy a szövetek ellazuljanak és megnyúljanak - DE sajnos a mell formája és feszessége nagyban genetikus. Ezért ha valakinek a családjában már tizenévesen lógni kezd a nők melle, azt a melltartó sem fogja megakadályozni.
Az viszont igaz, hogy finom mozgásokkal érdemes a mellizmot tornáztatni, de nem a mell lógása miatt, hanem mert mint minden izomnak, annak is megvan a maga funkciója.
Szia!
Nekem sokan mondták, hogy hordjak melltartót, hogy majd ne legyen nagyon lógó mellem mikor idősebb leszek.
A mell 25-35 éves korban ereszkedik meg a legjobban, és ezért kell fiatalon melltartót hordani. De néha azért szabadon kell hagyni, mert a mell kell fejlődjön, és a melltartó leszorítja.
Szóval én aztmondom hordj melltartót.
És én úgy szoktm feszesíteni, hogy kéznyújtásokat csinálok, minden nap pár percig :D
Ez feszesítí és izmosabb lesz tőle (úgy hallottam)
Remélem segítettem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!