Csajok akik maguknak csinálják a körmüket? Többi lent
Figyelt kérdés
Szóval aki elkezdte magának csinálni a körmét, nem volt benne a félelem, hogy begyullad, allergiás lesz valamire, túl vágja a bőrt, bepenészedik a körme, nem elég minőségi alapanyaggal dolgozik(és sorolhatnám), ?
Illetve kérhetek egy első és mostani körmöt?
Miért kezdtétek el magatoknak csinálni és hány éve csináljátok?
szept. 5. 20:34
1/6 Metionin válasza:
Dehogynem, én fostam rendesen. Rengeteg videót meg mindent megnéztem többfajta módszerről, tananyagokat olvastam el, ilyesmik. Korábban hébe-hóba volt géllakkom vagy műkörmöm (egyszer porcelán és párszor zselés), szóval láttam, hogy hogy készül de azért na. Végül a polygel megjelenése hozta meg a kedvem, zselével próbáltam már előtte de nem ment jól, porcelánnal is, az jobban ment de a liquid szagát nem bírtam. A polygel meg a kettő keveréke, a mozdulatsor inkább a porclános módszerre hajaz de nem bűzlik, így amikor a nyakunkon volt a kovid és amúgy sem mentem sehova, rendeltem egy készletet és nekiestem. Képeim nem nagyon vannak, az első pár alkalommal a vastagságot nem tudtam belőni, de formára amúgy szép volt. Mikor kovid után 1 évvel visszamentünk irodába, akkor dicsérték meg először, azért egy év után már teljesen korrektül meg tudtam csinálni :D Azért kezdtem el, mert egyrészt nem szeretek ilyen helyekre járni (fodrászhoz sem), másrészt olcsóbb otthon és mivel elé sűrű napjaim szoktak lenni, időpontot egyeztetni sem leányálom. Korábban a munkám és a pénztárcám nem engedte a műkörmöt/géllakkot, a saját körmeim pedig sajnos katasztrofálisak, a természetes formájuk sem szép, papírvékonyak, pedig végigpróbáltam a piacon kapható összes csodaszert. Szóval amint lett lóvé meg lehetőség, kipróbáltam és azóta tökre elvagyok vele, végre szép, igényes kezem van és nem szakad tövig a körmöm ha benyúlok a táskámba vagy ha alvás közben beakad a párnába.
2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ. Kellett egy biztató történet, hogy én is elkezdjem. Nekem folyton lepotyogtak körmösnél és ki akarom próbálni, ha magamnak csinálom úgy hátha nem.😅
szept. 5. 22:57
3/6 Metionin válasza:
Azt tudod, hogy mit használt a körmös? Valószínűleg nem vagy kompatibilis valamelyik anyaggal, általában a primer és/vagy az alapozó réteg a bűnös. De a körmöd formája is játszik, nekem pl. elég laposak és emiatt építenem kell rá ívet, hogy szép legyen. Ív nélkül a tipet meg a press on körmöt is ledobja, mert nem fekszik rá.
4/6 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom melyiket márkát használta. Ha lapos a körmöm attól is ledobhatja?
Maximum majd kipróbálok többféle primert, meg előkészítő folyadékokat.
Csak mert nekem arra hivatkozott, hogy rossz a hormon, immunrenszer vagy valami más van, és próbáltuk a porcelánt, akrilt meg mindent. Lehet csak az előkészítő folyadékkal volt probléma
szept. 6. 17:14
5/6 Metionin válasza:
Van akinek a savas primer működik csak. A lapos köröm inkább akkor szívás, ha tippel építesz vagy ha reverse tipet használsz, mivel nincs íve, a tipnek meg van, figyelni kell hogy ne legyen buborékos középen. Most az utóbbi 2 körmömet tippel csináltam és a folyékony ragasztó nem jó hozzá, mert nem tölti ki azt a részt, csak a sűrűbb, géles működik.
6/6 anonim válasza:
otthon ne nagyon használj porcelánt szerintem mert az a legallergénebb és sose felejtsd el az alapozást (nail prep,primer,base coat) meg reszeld fel rendesen a saját körmöd különben nem tapad az agyag és inkább sablonnal próbálj először építeni mert akkor tudsz egy kis plusz ívet belerakni ott ahol a saját körmöd végződik mert mindig ott van egy köröm gyenge pontja és ott törik le először és a saját körmödet szépen vágd le a sablonhoz rövidre hogy az illeszhedjen kb a körömágy végétől számítva 1-2 mm-et hagyj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!