Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Hogyan érezzem magam jobban a...

Hogyan érezzem magam jobban a bőrömben?

Figyelt kérdés

(nő ír)

Tudom sok minden függ attól, hogy az ember hogyan áll azokhoz a részeihez amin nem tudd változtatni.

Ezért jöttem néhány tanácsért és véleményért.

Sokszor magabiztos tudok lenni és tényleg értékelni a külsőm és elhinni hogy szép vagyok. Mert tudom hogy mindenki az a maga módján.

Azonban látom magamon hogy már a testi viselkedésemre is kihat ahogyan egyes kevésbé “szép” részeimet próbálom talakarni, úgy öltözni mozdulni hogy ne legyen a figyelem központjában. Ebből azonban már eléggé elegem van de mégse tudom elfogadni és sokszor sírás szélére tud tenni vagy introvertálttá(mert nem akarom hogy emberek lássanak)

Nagy széles vállam, izmosabb karjaim és hosszú nyakam van. Ez pedig mindig elrontja az összképet néhány ruhánál vagy hajstílusnál. (például nagyon kellemetlenül érzem magam ujjatlanba ami így nyáron elkerülhetetlen)

Úgyan ez az elálló nagyobb füleimmel amik szintén lekorlátoznak hajstílusban.

Szemüveges vagyok(orvosi okból nem lehet kontaktlencsém már és mütetni se engedik) emellett fogszabályzóm is van.

Ezek összesége teljesen elveszik a magabiztosságomat.

Nem tudom hogy nézzek másképp rájuk vagy magamra.

Esetleg segítene ha inkább figyelembe hoznám őket? pl fülpiercingek, ujjatlan poló stb) hogy muszáj legyek látni és elfogadni? Vagy mit ajánlanátok ezzel az önkép problémával kapcsolatban?

Néhány tapasztalat, szokás azoktól akiknek szintén ilyen helyzete van?

aug. 29. 23:11
 1/4 A kérdező kommentje:

Emellett meg az a probléma, hogy akárhányszor olyan személyt látok akik oylan hajstílust(hajpántok, csatok, fonatok stb) ruhát, napszemüveget, arcpiercinget (mert “sok fém/cucc” van már így is az arcomon) hordanak rögtön elfog az irigység és utána az instant szomorúság hogy én sosem hordhatom ezeket úgy hogy jól is álljon ne érezzem hogy mindenki úgy néz rám mintha undorító lennék.

Probáltam javítani már nagyon sok éve azon hogyan állok a fülemhez. Mostanába a nagyon forró vonatokon kényszer miatt muszáj voltam felkötni és emiatt igénytelennek, undoritónak és csúnyának éreztem magam.

Pedig annyira bennem van a vágy arra hogy csak gondolkodás és félelem nélkül feldobjak egy laza kontyot aztán ne érdekeljen.

aug. 29. 23:25
 2/4 anonim válasza:
Kevin Trudeau te kívánságod a te parancsod, YouTubeon megtalálod
aug. 30. 21:43
 3/4 anonim válasza:
76%

A szemüveg és a fogszabályzó sokak szerint kifejezetten szexi :) A ruháknál és hajviseletnél pedig meg kell találni azokat, amik jól állnak.

Hogyan érezd jobban magad a bőrödben:

Fókuszálj a pozitív testi tulajdonságaidra, ne a negatívakra. Foglalkozz olyan dolgokkal többet, amit szeretsz csinálni, táplálkozz egészségesen, és sportolj.

Legyenek céljaid, bontsd le őket apró részcélokra, ezek elérésénél jutalmazd meg magad. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni, pl. egy csoki, egy film megnézése is megfelel jutalomnak.

Ha ezek megvannak, az automatikusan kihat az önbizalmadra, és jobban fogod érezni magad a bőrödben.

Még egyszer elmondom, mind a szemüveg, mind a fogszabályzó szexi, és biztos az összkép is.

szept. 1. 09:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Jól beszél a harmadik válaszoló! Egyébként szerintem is a szemüveg az egyik legszexibb dolog egy nőn!
szept. 1. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!