Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Megéri kiadni 20-30 ezret egy...

Megéri kiadni 20-30 ezret egy parfümért?

Figyelt kérdés

Kaptam ajándékba pár hónapja egy notinos rendelésemhez 10ml “Yves Saint Laurent-MYSLF” parfümöt. Nagyon durván megtetszett az illata, azonban most néztem, hogy 10ml belőle 13-14 ezer Ft… és ráadásul kevés is a 10ml

Na most a legdrágább általam vásárolt parfüm 6.000Ft volt (akciósan), nekem a lélektani határ a 10.000Ft egyébként.

Igazából nem is nagyon engedhetem meg magamnak, mivel minden hónapban az iskolás öcsémet, illetve a szüleimnek segítek a számlákkal. Most pedig kezdem az egyetemet…

Tehát nem nagyon van jelenleg 20-30 ezer forintom pluszban, de arra gondoltam spórolok rá és megajándékozom magam karácsonyra. Viszont tényleg nem vagyok otthon az ilyen márkásabb parfümök terén, hogy megérie megvenni őket, vagy csak amolyan túlárazott dolgok ezek…

Ha esetleg valakinek van jó alternatívája az illatra, megköszönöm az ajánlást:)

aug. 1. 14:31
 1/7 anonim ***** válasza:
18%
Azon alul csak büdösvizes pacsulit kapsz.
aug. 1. 14:33
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Igen,megéri,pláne az általad említett illat.A párom is használta,nagyon durván p***i mágnes az a parfüm. :-D

Meg ezeknek a nagyobb divatházaknak az illatai nem véletlenül kerülnek ennyibe,érződik rajtuk,hogy tartalom van bennük,igényesség,és sokszor a ritka alapanyagok használata miatt figyelemfelkeltőbbek is,sokkal tovább érződik rajtad,mint egy olcsóbb változat.

Én azt mondom,ajándékozd meg magad vele,és tárold mindig a saját dobozában,fénytől védve,a fürdőszobától a legtávolabb.(én a ruhásszekrénybe teszem az enyém)Így őrzi meg az eredeti illatát a parfüm.

aug. 1. 15:01
 3/7 anonim ***** válasza:
5%
Nem éri meg.
aug. 1. 15:02
 4/7 anonim ***** válasza:
18%
Ha ennyire nincs pénzed semmiképpen. Majd ha dolgozni fogsz akkor vehetsz. Én majdnem 40 vagyok, jól keresek, de nem költök ilyenekre, megteszi az Axe is. És van feleségem, aki jó nő nagyon.
aug. 1. 15:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Jó esetben nem havonta vesz parfümöt az ember, és a 30-50 ml-es üvegeket is 1-3 év alatt használja el. A jó minőségű illatszernek az a fő ismertetőjele, hogy nem kell belőle sok.

Ennél nagyobb kiszerelést nem is érdemes venni, mert a parfümnek is van szavatossága, és nem éri meg, ha a nyakadon marad lejárva.

Nem kell százezreket elkölteni ahhoz, hogy luxus parfümöket viselj.

A parfümrajongás egy szerelem kezdete, és ez nem poén.

Ahogy kitapasztalod, milyen jellegűeket viselsz szívesen, esetleg megszeretsz illatházakat is, egyre többet akarsz belőlük kipróbálni és megszerezni.

Éppen ezért már nagyon ritkán veszek üveges parfümöt. Sokkal olcsóbb kis mintákat és 10 millis utazó kiszereléseket beszerezni niche üzletekből, amiket a hangulatomnak, alkalomnak, időjárásnak és az öltözékemnek megfelelően váltogathatok. 7scents, Neroli, Cherry Garden, Salon de Parfum - nagyon ajánlom őket.

Mert vannak illatok, amiket bár imádok, csak évente néhány alkalommal viselném a töménysége és a hangulata miatt, így felesleges lenne megvennem nagyban. Viszont ha szükségem lesz rá, mindig kéznél van.

aug. 1. 17:45
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Objektíven nézve nem éri meg, mert fillérekből készül, és csak a márkanevet fizeti meg az ember, de néhány évente nekem belefér, mert nagyon (nagyon, nagyon) hosszú időre be tudom osztani, és semmilyen más luxustermékre nincs igényem.
aug. 2. 15:34
 7/7 anonim ***** válasza:
82%

Ha nem a napi betevő és a parfüm közül kell választani, akkor megéri. Inkább, mint cigarettára költsd a pénzed.

A ruhatervezői márkák parfümjeit én azért óvatosan magasztalnám az egekig, természetesen magasabb minőséget képviselnek, mint a 4 ezer forintos dm-es löttyök, de borzasztóan túl vannak árazva, írta valaki feljebb a minőségi meg ritka alapanyagokról, ott mondjuk felröhögtem. A luxus niche parfümökkel azért ne keverjük őket, amik meg ilyen 2-300 eurótól indulnak. A designer parfümökre jellemző az elmúlt évek tendenciája, hogy noha nem emelkedett jelentősen az áruk, a tartósságuk viszont csökkent a régebbi batchekhez képest. Többet kell fújnod magadra, hogy ugyanazt a hatást elérd, ergo haamrabb elfogy, hamarabb veszel megint.

Minőségben ezek ugyanott vannak, mint a jóval elérhetőbb árú arab parfümök, amik az utóbbi 1-2 évben törtek be nagyon durván a piacra. Ezek többsége klón, inspiráció.

Azt tudom még tanácsolni, hogy nézd meg, hogy az általad kiválasztott termék milyen ársávban mozog és ha úgy itéled meg, hogy az elmúlt időszak alapján, most jó vétel lehet, vagy leértékelik, akkor vedd meg. Sokszor 2x különbség is lehet attól függően mikor nézed.

aug. 5. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!