Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Hogyan lehet valaki nőiesebb?

Hogyan lehet valaki nőiesebb?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, de soha nem voltam az a csinos, lányos lány, akiből sugárzik a nőiesség. Nem figyeltem nagyon a tartásomra és csúnyán is beszéltem, bár ezekre már próbálok odafigyelni. Járok pszichológushoz is, nála még nem igazán hoztam fel ezt a témát (de már tervezem), viszont az eddigi beszélgetéseinkből már lejött, hogy valahonnan az anyukámtól indulhat ez a hiányosság. Szerintem ő sem tudta ezt megélni, így engem sem tanított meg rá, nem tudtam eltanulni tőle a példát kislányként.

A neten általában az első dolog, ami ezzel kapcsolatban feljön csak a külsőségekről szól (műköröm, szempilla, smink, stb....), de én nem értek vele egyet, hogy ezek tesznek valakit nővé. Persze azzal tisztában vagyok, hogy az ápoltság elengedhetetlen, pl higénia, jó illat, egészséges bőr, haj, köröm. Úgy érzem ebben a tekintetben jól haladok, inkább a belső részében kérnék tanácsot.

Elsősorban nők és lányok véleményére lennék kíváncsi, nektek mit jelent a nőiesség? Ti megtudjátok élni a nőiességetek, és ha igen, mi kellett hozzá?

Nagyon szeretek az önismeretről tanulni, előszeretettel követem Bihari Viki és Polgár Tünde videóit. Ha tudnátok ajánlani hasonló csatornákat, nagyon hálás lennék.

Előre is köszönöm a segítséget :)

2024. aug. 1. 00:26
 1/7 anonim ***** válasza:
5%
A leírásod szerint, benned több a férfi hormon mint a női. Ezzel semmi gond nincs. A férfiaknak is lehet több női hormonjuk. Ezt dobta a gép :D
2024. aug. 1. 01:12
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Én azt szoktam mondani, hogy mivel nő vagyok ezért minden amit csinálok az nőies.

Szerintem felesleges erőltetni ezt mi a nőies témát, hisz a nők nem egyformák. A lényeg, hogy legyen az ember becsületes, jó modorú, kultúrált, értelmes.

Szerintem a nőieség olyasmi amit nem feltétlenül lehet konkrétan leírni, egyszerűen érzed az illető kisugárzásán, hogy mennyire nőies vagy sem.

2024. aug. 1. 01:19
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

Jézusom! 🤣

Miért lenne benne "több a férfi hormon"?

2024. aug. 1. 01:26
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

Én nőiesnek gondolom magam, de nálam ez együtt jár azzal, hogy külsőre is szeretek nőies lenni. Van műkörmöm, szolidan sminkelek, hosszú a hajam és ápolt, az alkatomat is minél nőiesebbre formálom sporttal (alapból is filigrán vagyok, de így a popsimat is tudom kerekíteni), szőrtelenítek, piszére plasztikáztattam az orromat, nőiesen öltözködök, hordok ékszereket is…

Szerintem aki belül szeret nő lenni, az kívül is, én olyat még nem láttam, hogy valaki kívülről “pasis”, belül meg finom nő. A külső azért 99%-ban tükrözi a belsőt. Belül nőiesnek lenni annyit tesz szerintem, hogy nem káromkodsz, finom a hanglejtésed, árad belőled egy alap kedvesség, törődés, kifinomultság.

2024. aug. 1. 07:19
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]

Nézd meg ezt :)

2024. aug. 1. 12:47
 6/7 A kérdező kommentje:

5-ös, igen ezt már én is láttam, de azért nagyon köszönöm :)

4-es, szerintem is fontosak a külsőségek, csupán arra akartam kilyukadni, hogy a belső kisugárzás is fontos, de erről a social median nem sokan beszélnek szerintem. Legalábbis nem annyit amennyit kellene, én pedig ezen szeretnék dolgozni.

2024. aug. 1. 20:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Íme néhány módszer a megjelenésen túl is:

1. Fejlessz ki olyan tulajdonságokat, mint az empátia, az együttérzés és a másokról való gondoskodás. A körülötted lévőkkel szembeni kedvesség és törődés a nőiesség erőteljes kifejezése lehet.

2. Jó kommunikációs készség fejlesztése. Hallgass aktívan, fejezd ki magad egyértelműen és határozottan, és gyakorolj hatékony kommunikációt a másokkal való interakciód során.

3. ÉRZELMEK. Engedd meg magadnak, hogy az érzelmek széles skáláját érezd és fejezd is ki, légy nyitott és sebezhető a kapcsolataidban.

4. Gyakorold az öngondoskodást és az önszeretetet. Gondoskodj a fizikai, mentális és érzelmi jólétedről, és helyezd előtérbe azokat a tevékenységeket, amelyekben jól érzed magad.

5. KREATIVITÁS. Vegyél részt olyan tevékenységekben, amelyek lehetővé teszik művészi és képzeletbeli oldalad kifejezését, legyen szó művészetről, zenéről, írásról vagy bármilyen más kreatív önkifejezésről. 6. Legyél magabiztos. Fogadd el az egyedi tulajdonságaid és erősségeid, sugározz magabiztosságot és önbizalmat a másokkal való interakciókban.

7. Ápoló és támogató kapcsolatok kiépítése. Vedd körül magad olyan emberekkel, akik felemelnek és támogatnak, és mások számára is bátorítás és pozitivitás forrása lehetsz. Ne felejtsd el, hogy a nőiesség sokrétű fogalom, és nincs egy mindenkire érvényes definíció. Tehát te magad is definiálhatod és cselekedhetsz annak megfelelően.

Remélem, ez segített. :)

2024. aug. 4. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!