Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Az epilátor használatával...

Tudoksegiteni kérdése:

Az epilátor használatával elvékonyodnak a szőrszálak?

Figyelt kérdés
Vettem egy epilátort, ez az első, eddig borotva párti voltam, de olyan szőrös vagyok, mint egy majom és elegem van az állandó borotválkozásból. xD Szóval, van esély rá, hogy idővel nem csak ritkábban kell szőrtelenítenem, de gyengülnek is a szálak? Illetve ti intim területeken is használjátok?

júl. 28. 09:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem gyengülnek, hanem a szőrszálak nem egyformán fognak visszanőni, mint mikor egyszerre vágod el a felületét borotvával. Vannak szálak, amik egy hét után, vannak amik kettő, vannak, amik egy hónap után.
júl. 28. 09:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Én 2 éve epilálok, előtte csak borotválkoztam. Az a tapasztalatom, hogy már ha elkezd nőni a szőr még akkor sem kell azonnal epilálni, mert nem látszik. Nagyjából 2 hetente szőrtelenítek. Az elején természetesen nem így volt, bele kell szokni
júl. 28. 10:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Amikor borotválod, elvágod a szőrszálat, ezért amikor visszanő a vége eleinte tompább, és vastagabb, amíg újra el nem vékonyodik (sokan ezért hiszik azt, hogy erősödik tőle a szőr).

Ha epilálsz, akkor kitéped őket,és teljesen új szőrszálak nőnek, ami több idő, és eleve vékonyabban jönnek ki.

De a végeredmény ugyanaz, ha a szőröd minőségét egyik swm befolyásolja.

júl. 29. 19:11
 4/4 anonim válasza:

Hosszú távon nincsen hatással a szőrzetedre (tehát nem lesz egyiktől sem több vagy kevesebb).

Én viszont epilátor párti vagyok, mert kitépi a szálat, és annak újra kell nőnie, ami sokkal tovább tart. Emellett nem egyenletesen nő vissza a szőr utána, tehát ezzel is nyerek egy kis időt. Plusz emiatt ha mondjuk két hetente epilálok az gyorsabb és kellemesebb is, mert akkor még egészen kevés nőtt vissza.

Én egyébként mindenhol epilálok, intim területen is, de azért ez egy kicsit macerás. Előtte trimmelek, és csak szakaszonként szedem le a szőrt. Emellett én nem szoktam teljesen szőrteleníteni, ez a személyes preferenciám, inkább csak formázok. Viszont ebben az a jó, hogy bár az első pár alkalom pokolian fáj, de ha rendszeres időközönként csinálod, akkor egészen okés. (De ha sokáig kihagyod akkor az egész kezdődik elöről. Az epilátor a következetességről szól.)

Mondjuk én teljes nyugalommal mászkálok és élem az életem teljesen szőrösen is, ha éppen úgy döntök, hogy fél évig nem nyúlok hozzá.

aug. 7. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!