Elsősorban a 16-35 éves korosztályt kérdezném: rendelkeztek-e piercinggel és/vagy tetoválással?
"A megjelenésünk jellemünk fizikai kivetülése!"
Ki hisz ebben a bölcsességben, ki nem. Azt gondolom, az viszont vitán felül áll, hogy napjainkban a megjelenésünk valahol az önkiteljesedés része. Ennek két ekletáns példája a piercing és a tetoválás.
Úgy veszem észre, egyre gyakoribb a fent jelzett korosztályban a piercing és a tetkó, s felmerült bennem a kérdés, valójában mennyire is gyakori az a gyakori. Ez motiválta a kérdést.
Kérlek, válassz az opciók közül egyet, ami rád legjobban illik! Amennyiben gondolod, kommentben, üzenetben kifejtheted a témával kapcsolatos bővebb véleményed. Ha van piercinged, hol, mióta, ha van tetkód, hol, milyen, mióta? Mit gondolsz azokról, akiknek van vagy épp akiknek nincs piercingjük, tetoválásuk.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Mert a lányok sokkal ribisebbek, mint a fiúk.
Szeretik mutogatni magukat. Ez az öltözködésen is látszik.
Nekem nincs egy sem. Amikor anyu meghalt gondoltam rá hogy az arcképét magamra tetováltassam de végül nem.
Továbbá gondolkoztam azon, szemöldök piercinget csináltassak-e mert szerintem az jól állna.
De még nem.
Ilyen ékszerek közül a gyűrűt, nyakláncot jobban preferálom. Főleg a gyűrűt szerintem az még elegáns is.
Én alapvetően nem ítélem el a tetkós embereket. Bár az össze-vissza, kesze-kusza mintákat nem értem és feleslegesnek tartom.
Én alig ismerek olyan embert, akinek nincsen tetkója. Tulajdonképpen csak a boomer ismerősök/rokonoknak nincsen tetkója.
40 éves korig 10-ből 9 ismerősömnek van tetkója.
Nekem nincs. Hogy lesz-e anya arcképe azt nem tudom.
Az ilyen tetkókkal semmi gond, sőt szép gesztus. Én olyat is olvastam (nem tudom mennyire igaz) hogy valaki a nagyapja (vagy dédapja, ükapja) auschwitzi rabszámát tetováltatta a karjára. Az is szép gesztus.
Illetve olyanokat is láttam, hogy bőrbeteg gyerek (pl pigmenthiány) mintáját az a szülő magára tetováltatja pont oda, ahol a gyereknek van. Ilyet már hallókészülékből is láttam.
Ezek is szép gesztusok.
De akiket ismerek, azok közül 100%-ban ilyen értemtlen minták vannak.
A tesómnak is van. Kéreztem tőle minek mi értelme van, a válasza az volt, hogy "csak"...
28/f
Férfinál a normál fülcimpalyuk az piercingnek számít.
A fülbevaló nőnél sosem számított extrémnek, de a férfiaknál igen.
#16 Nemtől függetlenül annak számít. Pontosabban maga a lyuk a piercing, benne a fémtárgy a testékszer. (A gyakorlatban persze szinonimaként használjuk.)
Függetlenül attól, hogy férfi vagy női, fülbevaló vagy orrbavaló. Ha lyukasztva van, piercing. Ha lyuk nélküli, csíptetős fülbevaló, akkor nem az.
Az pedig, hogy mikor - és hol - mi számít extrémnek, az csak társadalmi hozzáállás kérdése.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!