Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért van az hogy a tükörben...

Miért van az hogy a tükörben tetszem magamnak de a képeken viszont nem?

Figyelt kérdés
Melyik adja vissza jobban a valóságot, ha a tükörben látom magam vagy ha képeken?

máj. 28. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Mutasd magad!😉
máj. 28. 15:06
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom mi a magyar kifejezés rá, de ennek a jelenségnek a neve a mirror exposure effect. Ha sokszor látsz valamit azt annyira megszokod, hogy ha máshogy látod utána, kevésbé fog tetszeni. Márpedig a tükörképed invertálva van, a képeken meg úgy látod magad, mint ahogy a többi ember lát. Ez a nagyon apró változás is olyan tudat alatti folyamatot indít be, ami által kevésbé fogod magad vonzónak tartani. Ha sokat fotóznak téged és sokszor látod magad képeken, egy idő után el fog múlni az érzés.
máj. 28. 15:23
 3/8 anonim ***** válasza:
13%
Enis megnezhetem?
máj. 28. 16:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A kép csak egy megragadott pillanat, és szerintem az nagyban befolyásolja ezt a dolgot. Mármint, egy kép, egy elkapott pillanat nem fog teljes képet adni egy emberről, egy ember kinézetéről, nyilván egy ember sokoldalú a kinézet szempontjából is, meg aztán különböző szemszögek stb, szóval igazából egy kép nem fogja tudni teljes mértékben a valóságot mutatni. A tükör pedig tény, hogy fordított képet ad, de valós idejű. Pluszban nyilván torzító hatások mindenhol lehetnek.
máj. 28. 17:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

#4-es vagyok.

Mármint a kép az csak egy kép, egy adott másodperc van megörökítve, és szerintem egy embert lehetetlen egyetlen képpel leírni. A szemszögek, megvilágítás, adott arckifejezés... minden nagyon sokat számít egy képen.

máj. 28. 17:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Kicsit másként fogalmazva az előttem szólókét:

Amikor a tükörbe nézde magad, nem csak a szemeddel észleled saját formád kétdimenziós leképezését, hanem:

1. Az agyad minden érzékszervi észlellésedet számításba veszi ott helyben, és nem csak abban a pillanatban amikor magadat nézed. Theát pl.: a fényviszonyokat: fényirányok, intenzitások, színek. Az így mentálisan öszerakott kontextusban értelmezi és értékeli tükörképedet.

2. Két szemmel látsz, és az agyad ezt által térbeli képet alkot. A fénykép viszont síkra leképezett vetülete csupán a térbeli formáidnak. A fényképezőgép "egyszemű", hiába nézed aztán a sík képet két szemmel.

Ez persze összefügg a világítással. Ezért szakma a fényképezés.

3. Az objektívek (főleg az olcsók) torzítanak, tehát a tér síkra való leképezése hibás lesz. Hasonlítsd ahhoz, amikor nem sík tükörbe nézel pl. kis nagyítós borotválkozó tükör.

Ezért is mikor rajzolni tanul az ember modellről kell rajzolni, nem fényképről.

máj. 29. 08:21
 7/8 gungasam ***** válasza:
A tükörben te látszol, a képek pedig csak képek rólad.
jún. 9. 15:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyértelmű hogy a kép! Van aki élőben tetszik, de képeken szörnyen néz ki. Egyértelmű hogy nem fog kelleni!
okt. 27. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!