Miért van az hogy a tükörben tetszem magamnak de a képeken viszont nem?
#4-es vagyok.
Mármint a kép az csak egy kép, egy adott másodperc van megörökítve, és szerintem egy embert lehetetlen egyetlen képpel leírni. A szemszögek, megvilágítás, adott arckifejezés... minden nagyon sokat számít egy képen.
Kicsit másként fogalmazva az előttem szólókét:
Amikor a tükörbe nézde magad, nem csak a szemeddel észleled saját formád kétdimenziós leképezését, hanem:
1. Az agyad minden érzékszervi észlellésedet számításba veszi ott helyben, és nem csak abban a pillanatban amikor magadat nézed. Theát pl.: a fényviszonyokat: fényirányok, intenzitások, színek. Az így mentálisan öszerakott kontextusban értelmezi és értékeli tükörképedet.
2. Két szemmel látsz, és az agyad ezt által térbeli képet alkot. A fénykép viszont síkra leképezett vetülete csupán a térbeli formáidnak. A fényképezőgép "egyszemű", hiába nézed aztán a sík képet két szemmel.
Ez persze összefügg a világítással. Ezért szakma a fényképezés.
3. Az objektívek (főleg az olcsók) torzítanak, tehát a tér síkra való leképezése hibás lesz. Hasonlítsd ahhoz, amikor nem sík tükörbe nézel pl. kis nagyítós borotválkozó tükör.
Ezért is mikor rajzolni tanul az ember modellről kell rajzolni, nem fényképről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!