Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mennyire csúnyának szabad...

Mennyire csúnyának szabad lenni nöként a mai társadalomban?

Figyelt kérdés

Elöször is elnézést, de nem tudok hosszú ö-t és ü-t írni.

Én is nö vagyok és én ezen rengeteget elgondolkodtam, mert engem sokszor bántottak az arcom miatt, ami objektíven ronda. Azt hittem, hogy ha nagyon sovány leszek, akkor talán jobb lesz, de nem. Lefogytam nagyon. Alultáplált vagyok már és naponta csak továbbra is 500 kalóriát viszek be a szervezetembe, félvén hogy nehogy 1 mg súlyt is felszedjek.

Sokan azt mondják, hogy a szépség szubjektív, de csak ezzel próbálják magukat nyugtatni. A szépség nem szubjektív. Míg a férfiaknak elnézik, ha vannak egyéb kinézettel kapcsolatos hibáik, ha valamivel tudnak kompenzálni, pl. pénz, humor,stb., addig ha a nö nem néz ki makulátlanul legkisebb defektek nélkül, akkor ö már ronda. Persze tudom, hogy a férfiakra is nyomást gyakorol a társadalom manapság, tehát tudom, hogy nem csak nök vannak kitéve a nyomásnak.

máj. 17. 11:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Durva, hogy a közösségi média és tv-ben leadott sz.rok bizonyos emberekre mekkora hatással vannak.
máj. 17. 21:23
 12/14 mikeXxX ***** válasza:
0%
Nőként ha teszel érte hogy jó alakod legyen az már egy pozitív dolog de nőként ott a smink is amivel nagyon nagyon lehet pozitív irányt venni szintén tehát százszor egyszerűbb neked változni mint egy férfinek és valóban ronda nő kevés van szerintem az aki nem mer változtatni magán abból viszont Dunát lehetne rekeszteni. Én már segítettem így nőnek láss csodát azóta több kapcsolata is volt pusztán férfi szemmel kellett látnia magát.
máj. 18. 11:53
 13/14 anonim ***** válasza:
50%
Én ma nem látok már szép nöket, szerintem amúgy egy ilyen világhoz nem passzol a szépség, szar világ van, rondasággal több mindenben lehet ma sikeresnek lenni. Nézz csak meg Oscar gálát, ott most ki is kötötték szabálynak, hogy aki nem szerepeltet kisebbséget, feketéket, sérülteket a filmekben, azok nem kaphatnak többé díjat.
máj. 18. 13:05
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Az anorexia halálos is lehet. Menj el orvoshoz sürgősen!

Kérj segítséget!

máj. 18. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!