Melyik a legjobb parfümillat?
Az osztályban már szinte mindenki parfümöt használ és én is megkaptam rá a kedvet. Ezzel csak az a baj, hogy én nem tudok dönteni az illatok között. Túl nagy a választék!
Első kérdésem az lenne, hogy hol érdemes parfümöt venni?
Második pedig az hogy melyik az az illat, ami kellemes és nem tüsszentesz tőle miután befújtad magad?
Kérdés először az, hogy mennyit szánsz rá. Hány ml-et szeretnél venni? EDT-t, vagy EDP-t szeretnél? A toilette olcsóbb, mint a parfüm, de nem is olyan tartós.
Menj be egy Douglas -be, vagy Müllerbe és szaglászd végig a választékot, mert csak így fogod megtudni, hogy melyik illik hozzád.
Én most hiába írom le, hogy nekem mi jön be, ha neked az nem fog tetszeni.
Gimiben én ezt használtam. Nem túl bonyolult, de nagyon finom édes, gyümölcsös illat.
Mindent csakis a saját bőrödön érdemes kipróbálni és minimum 4 órás teszttel mielőtt megveszed. Menj be a Douglasbe és ott szagolgasd végig a parfümöket addig, amíg nem találsz 4-6 parfümöt, ami tetszik. Azokat fújd magadra és írd le egy papírra, hogy hova fújtad (privát parfümériákban ezt kézfejre, csuklóra és belsőkarra szokták fújni). Vigyázz, hogy ne keveredjenek.
Szagolgasd őket a következő 4 órában és figyeld meg, hogy hogyan változnak, érezhetőek-e még stb.
A parfümök nagyon tudnak változni, ahogy a tested hormonjaival/baktériumaival stbvel keveredik, ezért fontos. Mondok példákat, hogy miért fontos ez, amit magamon tapasztaltam:
1. Kipróbáltam magamon a Jo Malone Sage and Sea Salt parfümjét, ami 15 perc után olyan szagú lett rajtam, mint a legolcsóbb Axe bodyspray.
2. Barátnőm kipróbálta magán a Tom Ford Bitter Peach parfümjét és 30 perc után olyan szaga volt mint a meleg macska pisi.
3. Kipróbáltam magamon a Replica egyik parfümjét (már elfelejtettem melyiket) és 1 órán belül olyan szagom volt, mint nagyanyámnak. Jó öregasszonyos.
Az egyik kedvenc parfümömre az a leggyakoribb reklamáció, hogy rohadt körte illatú. Az én bőrömön édeskés egy kis borsossággal és enyhe dohány illattal.
Légy tisztában a különböző parfüm formákkal:
Cologne, eau de toilette, eau de perfume, perfume
Ebben a sorrendben egyre nagyobb a koncentrációja az illat olajoknak, ezért tovább tartanak (és drágábbak). Cologne-nal ne is próbálkozz. Nincs értelme kiadni sok pénzt egy olyan dologért, ami 1-2 óra múlva már nem is érződik.
Ha megvannak az illatok, amik tetszenek, akkor nézz szét fragrantica-n, és hátha kiderül akkor, hogy neked milyen parfümök tetszenek és a jövőben akkor jobban be tudod határolni. Nekem pl a musk (pézsmaillat) mint alap az nagyon bejön, és utálom a vaníliát. Én vagy fűszeres vagy citrus parfümöket használok, de legjobb barátnőm meg pl imádja a jó édes parfümöket. Kinek mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!