Mit tegyek jelen esetben? Mi lenne a legjobb döntés amit hozhatnék?
Valamit nagyon rosszúl csinálsz.
Fejezd be s bírd ki a sulit, ha már csak vizsgák vannak vissza és mehetsz dolgozni.
Javaslom: írd le mennyid van, mennyit kapsz és tisztességesen vezess mindent.
Mikre megy a kess...
Majd kérdőjelezd meg önmagadat: tényleg szükségem van-e erre?
Nekem sose adtak szüleim, max évente 2x cipőre, 4x ruhára.
A saját kis pénzemet hobbimból gyűjtöttem és sose voltam lenullázva vagy minuszban.
10 évvel fiatalabb testvéreimet is nyifi-nyadikor leültettem és megkértem őket: minden pluszt és minuszt írjanak folyamatosan 3 hónapig, aztán leültünk egyeztetni.
Eleinte nem tetszett nekik, amikor a listájukon csak azokat emeltem ki, amik tényleg az oké kategóriában voltak.
Majd összeadtam mindazt, ami hülyeség vagy ők maguk is kételkedtek, hogy kellett-e nekik valóban.
Az összeg viszont már jobban tetszett nekik, amit a zsebükben tudhatnának.
2 tesómank sikerült a változtatás, a shoppingolós ajándék szeretetnyelvű húgomnak sajnos nem.
Mindegy mennyit keres/kap is palijától. A hónap végén anyámékhoz sűrűbben megy látogatóba étel miatt...
Írj mindent pár hónapig és mérlegelj.
Sulisként szinte alig van kiadása az embernek.
Az más kérdés: mikre is megy el 20 évesen?
Gondolom nem kell nélkülöznöd vagy koplalnod, mint egyeseknek napjainkban. Vagy pl mint egy egyedülálló anyának, hogy gyermekeit pl iskolába, oviba járattassa stb.
Két tesóm anyámnál él, 15ezret kell csak beadniuk. Anyám és párja együtt keresnek 460ezret. Sose üres a hűtő, jól laknak, minden fizetve van. Mimdez 4 főre.
Anyám szimtén jól bánik a pénzzel és félretettjük is van.
Idősebb fejjel, amikor először beszélgettem vele anyagiakról nyíltan, kiderült, ő is vezeti a dolgokat lapon.
Próbáld ki!
A vizsgádhoz pedig sok sikert! Kitartás!
(Befejezném, de persze TE döntésed. Csak meg ne bánd.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!