Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a réses/héza...

Mi a véleményetek a réses/hézagos fogsorról?

Figyelt kérdés

[link]

Nekem is ilyesmi van, és sokszor elveszi az önbizalmam mert én nem látom szépnek magam e miatt. (már hordok éjszakai fogszabályzót) De kiváncsi lennék mások véleményére is.

Vonzó, vissza taszító vagy semleges?

20/L

2023. dec. 4. 13:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nekem diákként hitelt kellett felvenni 3 fog pótlása miatt. Mindegyiket híddal csinálták (9 korona) de így is volt 4-500 ezer összesen. Bár aki jól keres annak ez lehet semmi. De statisztikák alapján pont az alacsony jövedelműeknek rosszak a fogai. Pedig ugye ingyen betömik, de nyilván életmód, hozzáállás, rossz táplálkozás.

De a kérdezőnek van foga, csak nem olyan szépek (?) Fogszabályzó, korona segíthet.

2024. jan. 10. 21:50
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

Nekem ennél nagyobb rés van a fogaim között. Apámnak és anyámnak is volt, úgyhogy… Aki szerint nem lehet vele modellkedni, megnyugtatnám, hogy de, mint ahogy tettem én is a 180+ magasságommal. Ma már nem kirekesztő a modellipar, hogy csak gyári szépségeket várnak, inkább hogy a természetes, egyedi megjelenés a fontosabb. Már ha van mögötte önbizalom, mert a kisugárzás visz mindent úgyis, azzal bármit el lehet adni. Meg kell nézni mondjuk a H&M modelljeit, némelyik kifejezetten randa: férfias nők vagy anyajegyesek, szeplősek, ragyásak, az összes foguk közé férne még egy stb. ( [link] )

Az az érdekes, hogy fel tudtam nőni úgy, hogy a fogaimra senki se tett megjegyzést, így én sosem akartam szabályoztatni, mert szerettem ahogy állnak, örömmel mosolyogtam, mert nekem a mosolygós képek állnak jól. Egyszer a reptéren is megmentett a fogam, mert a személyi igazolványomban is teli fogsorral vigyorgó képem van, s a határőr nem hitte el, hogy én vagyok a képen, amíg rá nem mosolyogtam, akkor rögtön visszaadta az igazolványom, addig meg ketten tanakodtak…! :D

Viszont nagyon sajnálom azokat, akik a fogaik miatt érzik rosszul magukat, mert ez az egész csak a fejükben van. Van egy barátnőm, akinek szintén ilyen fogai vannak és lehet, hogy őt kiskorában piszkálták ezért, mert nagyon szégyeli a fogait. Tök helyes nő lett és a mai napig nem mer nevetni! Ez rettenetes! Egyszerűen ha valami viccesebb, ott küszködik, hogy összeszorítsa az ajkait, nehogy véletlenül kedvére hahotázhasson, mert akkor meglátják a fogát. Ami ráadásul tök jól áll neki! Meg a fotókon is látszik, hogy görcsösen próbál úgy mosolyogni, hogy ne nyíljon ki az ajka. Na, ez meg ultraciki.

Vagy ott van a bátyám, aki szintén kifogott egy cikizős gyerekkori társaságot, ő ahogy lett pénze, szabályoztatta magának emiatt. Ez esztétikai szabályzás, nem funkcionális okból kell, így nem volt ingyenes, meg nem is egyszerű, mert nem véletlenül van ott rés, van, akinek kivágnak az ínyéből, van ahol konkrétan műteni is kell, hogy legyen lehetőség összezárni a fogakat, meg aztán úgy illeszteni, hogy alul is stimmeljen.

Nagyon sajnálom őket, de tényleg, hiszen nekem meg komolyan sosem volt ezzel semmi gondom, tehát nem lenne kötelező szívni ezzel. Ráadásul rengeteg embernek ilyen! A vicc, hogy a férjemnek is, aki külföldi és a legenda szerint pont a mosolyom ragadta meg először… A kislányunknak is lett így, s valami extracuki!

2024. jan. 11. 00:31
 13/20 anonim ***** válasza:
#8: [link]
2024. jan. 11. 14:16
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
#13, bárhogy próbál erőlködni a média az önelfogadással, ez csúnya. Szerintem a maszkulin modellek és a szőrös karú modellek is csúnyák.
2024. jan. 11. 16:32
 15/20 anonim ***** válasza:
58%
Nekem semmi bajom vele, sőt jobban is tetszik a természetes fogsor, mint a vonalzóval mért tökéletes hófehér fogsor. Szerintem egyedi, ha van benne valami kis szabálytalan, rés stb.
2024. jan. 11. 23:10
 16/20 anonim ***** válasza:
58%
#14 a szépség fogalma kultúrafüggő, tehát tanult dolog, így ami a te fejedben van, az a te fejedben van. Másokéban meg nem az van, ahogy láthatod a nagy “egyetértést” az agymenéseidnél.
2024. jan. 11. 23:30
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
#16, persze, mert akik érintettek, és bántja őket, lepontoznak. De most én is küldtem neked egy levonást.
2024. jan. 12. 05:09
 18/20 anonim ***** válasza:
Én pont mostanában fogom kihúzatni a két fogamat, amik között rés van, az a baj, hogy iszonyat nagy a hézag, legalább fél centi és még kuszán is áll az a kettő. Zavar a beszédben, nyomja a felette lévő metszőfogaimat is, így nem csak esztétikai okokból döntöttem emellett. Tapasztalataim alapján párkeresésnél a szép fogsorú embereknél ez simán lehet is kizáró ok, zavarja őket. Amúgy ha csak pici rés lenne és nem lennének kuszák, akkor én nem csináltatnám meg, mert baromi drága, de nagy résnél indokolt.
2024. jún. 27. 07:50
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem a pszichológus hosszú távon sokkal jobban megéri, mert most a fogad zavar, megcsináltatod nem csekély erőfeszítéssel, utána más fog zavarni. Akinek nincs rendben az önértékelése, annak nincs rendben és sose lesz rendben professzionális önismereti munka nélkül. Ez van. Jobb ennek elébe menni, mielőtt jönnének a maradék önbecsülésed is földbe döngölő párkapcsolatok.
2024. jún. 27. 20:19
 20/20 anonim ***** válasza:
#19 jaj azért ne álszenteskedj már, vannak olyan szépséghibák, amiket abszolút indokolt megcsináltatni, persze most nem egy 2 mm-es résre gondolok a fogak között, de mint írtam nekem pl. óriási rés volt (egész tegnapig), ami a beszédben is zavart és a harapásom is rossz volt miatta. Persze lehet valakinek rohadó csálé fogakkal, nagy boszorkány orral meg 70 kg túlsúllyal is nagy önbizalma, de attól még nem lesz szép. Kicsi szépséghibákkal nincs gond, de nagyobb feltűnőeknél igenis jót tesz a korrekció. Pl. nekem orrplasztikám is volt és áldom az eget érte.
2024. jún. 28. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!