Szerinted kövér ez a nő? Párkapcsolatban zavarna?
"Kérdező, nőként kérdezem, te nem szeretnél csinosabb és igényesebb lenni?"
Hogyne szeretnék? Már egy jó ideje dolgozom rajta, de még eddig amit lefogytam az mindig visszamászott egy idő után.
Szinte hallom erre a választ: váltsak életmódot! Ezt tök egyszerű kimondani, meg leírni is, de aki nem könnyenhízós típus, az nem tudja elképzelni, hogy valaki mimindent megtesz azért, hogy csak egy néhány kiló tűnjön el a testéről.
Ugye te, aki ezt írtad vékony/normál testalkatú vagy? Ha igen, akkor megértem, hogy nem értesz meg. Nem is érdemes vitába szállnunk.
Vicceltek,hogy ez a nő kövér? Nagyon max. telt.Nálunk akin van 3 kg+,az már kövérnek számít.Noooormális?
Kövér az,aki 100-120 kg felett van.
Kérdező, mikor áprilisban egy hétig voltam a párommal Dominikán nyaralni all inclusive-ba, a napi háromszori étkezéskot jóval többet ettem, mint itthon, ugye kevesebbet is mozogtam és a nyaralás második felében láttam magamon, hogy híztam. Rám is könnyen feljönnek a kg-k, ha mértéktelenül eszem és nem mozgok semmit.
Igen, vékony vagyok, mert teszek is érte. Megnézem, hogy mit eszem, ismerem a mértéket és szeretek mozogni is.
Te is tudnál vékonyabb lenni, ha jobban odafigyelnél arra pl. hogy egy nap miket és mennyit eszel, mennyi nasit eszel egyáltalán..stb.
Leírnád légyszíves, hogy miket és mennyit eszel, miket és mennyit mozogsz? Hátha tudok neked segíteni.
Jelenleg nem diétázom, mert nem sok motivációt önt belém az eredménytelenség.
Meg ha sikerül is egy ideig, képtelenség, hogy egész életemben tartsam.
(Gondolom nagyobb étvágyam van az átlagnál)
Bár szerintem nem eszek alapból extrém sokat.
Általában (ha nem diétázom) kb így étkezem:
reggeli: 1 zsemle+feltét+paprika vagy egyéb saláta
ebéd: egy normál adag változatos ebéd (általában egy tányér leves + még egy fogás)
este: vagy egy adag főtt ételt eszem, ami az ebéd volt vagy szintén egy zsemlét valamivel
+nem nassizom, és ezen kívül időnként egy-egy almát szoktam enni
A vasárnap az egy kivételes nap, akkor ennél többet eszem, meg általában süteményt is szoktam akkor.
De grammra nem tudom megmondani, hogy pontosan miből mennyit.
Heti 2-3 fél órás hiit edzést szoktam csinálni.
Kérdező, lehet, hogy azt írod, hogy normál adag, de ez kinél mit takar? Lehet, hogy a te normál adagod nekem két étkezésre lenne elegendő.
Csak azt tudom tanácsolni, hogy pl. lődd be, hogy napi csak 2000 kalóriát eszel minden egyes nap és ebbe a vasárnap is beletartozik.
A mozgás időtartamát duplázd meg.
A normál ebéd adag az nagyjából annyit jelent, amennyit a menzán adnak.
Köszönöm a tanácsot, ezt én is tudtam, hogy ha ennél kevesebbet eszem és többet mozgok, akkor sikerülni fog. De erre írtam hogy hosszútávon nehéz betartani.
Nem hiszed el, de egy idő után a depresszióm is előjön, amikor hosszú ideig nincs egy olyan étkezés, amikor végre azt és annyit eszem, amennyi jól esik.
Erről beszélek, hogy nem sejted, hogy másnak sokkal-sokkal nagyobb erőfeszítés akár 1 kilót is leadni, mint neked.
Kérdező, azért ennyire nehéz számodra, mert nem alkalmazod a legalapvetőbb dolgot: "Minden fejben dől el."
Ha fejben átprogramozod magad, plusz tényleg le szeretnél fogyni, akkor könnyebben is fog menni, mert más lesz a hozzáállásod a témához.
"De erre írtam hogy hosszútávon nehéz betartani."
Nem nehéz, ha fejben másképpen állsz hozzá!
Az evés pedig ne legyen számodra örömforrási és jutalmazási eszköz. Találj ki mást.
Szerintem fogyni ezerszerte egyszerűbb, mint évtizedeken keresztül megtartani a vékonyságot úgy, hogy genetikailag nem az a fajta vagy, hogy bármit és bármennyit bezabálhatsz büntetlenül.
Utolsó mondatban van a lényeg. Igen, nem lenne annyira nehéz lefogyni, ha úgy lenne, hogy ha egyszer sikerül, akkor az úgy is marad :D
Már volt egyszerkétszer olyan, hogy sikerült néhány kilót leadnom, de aztán vagy jött egy stresszes időszak az életemben, amikor észre sem vettem, hogy folyamat zabálok valamit, csak visszagondolva eszméltem rá. Vagy jött egy nyaralás vagy valami amikor egy picit elengedtem magam, és nagyjából két nap alatt visszajött az, amiért hetekig vergődtem rendületlenül.
Ennyi :D Meg tudok magyarázni bármit. Tudom hogy agyban kellene átállni de egyenlőre nekem kb lehetetlennek tűnik
Kérdező, mint már írtam fentebb, egy nyaraláskor rám is felszaladt kb másfél, 2 kg. De, mikor hazajöttünk, leadtam. Az, hogy vékony vagyok, az nem azt jelenti, hogy az úgyis marad, ha nem teszek érte semmit.
Nem baj, te még agyban nem értél meg arra, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Addig maradsz ilyen, amilyen most vagy és szenvedsz tovább, ha esetleg fogyni szeretnél. Te ezt választottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!