Tegnap regisztráltam, és töltöttem fel pár cuccot. Már az egyiknél az van kiírva hogy eladva, de aki megvette úgymond az nem is tudja a bankszámlaszámom, meg én se hogy hova kell küldeni. Sehol nem adtam meg a számlaszámom. Olvastam hogy ha feladom, akkor kerül feltöltésre a vinted egyenlegemre, és akkor kell megadni a számlaszámom. Ez tényleg így megy? Ha feladom, akkor megkapom a pénzt? Nem átverés? Fura hogy nem tudom hova kell küldenem. Szeretnék biztosra menni.
Najóó... ideje lenne elolvasd a szabályzatot és működési feltételeket. Értem én, hogy az első eladás stresszes meg fura, de azért nem lehetetlen és nem atomfizika.
Szeretek itt segíteni embereknek és szeretek útmutatód adni a Vintedhez mert tapasztalt vagyok már benne, de amikor az emberek konkrétan semmennyi erőfeszítést nem áldoznak abba, hogy legalább utánajárjanak a dolgoknak akkor az gáz és nem érdemlik meg a lényegi segítséged.
2023. júl. 26. 10:37
2/6 anonim válasza:
"aki megvette úgymond az nem is tudja a bankszámlaszámom,"
Maga a Vinted megbízható, és pont azért van így a fizetés, hogy ne az legyen, hogy az eladó megkapja a pénzt a vevőtől előre átutalással, de az árut az eladó mégse küldi el. Illetve nyilván hogy az se legyen, hogy az eladó elküldi az árut, de a vevő nem utalja a pénzt. Pont ezért van az a Vinteden, hogy a vásárló kifizeti az árut, de a pénzt egyenlőre a Vinted kapja meg, és az eladó akkor kapja meg a pénzt a Vintedtől, ha a csomag ténylegesen el lett küldve és át is vette a vásárló. Szóval a vásárló rögtön kifizeti a terméket, csak te azt a pénzt még nem kapod meg, de az a pénz biztonságban van, a vásárló már kifizette. Maga a Vinted megbízható, attól nem kell tartanod. Pont azért lett ez így kialakítva, hogy el legyen kerülve ez az egész "küldd el, majd ha megkapom akkor utólag átutalom" dolog, mert nyilván a netes vásárlásoknál sokszor ez a baj.
2023. júl. 26. 11:35
4/6 anonim válasza:
Igen, tényleg így működik.
Neki nem kell tudnia a te számlaszámod, neked meg nem kell tudnod hová küldöd. Csak feladni a csomagot a megadott kóddal. A nevét amúgy fogod látni, ha foxposttal megy akkor a célautomatát is. Packetánál meg miután megérkezett a pontra a követésben látod hová ment. Ha ennyire tudni akarod:)
Egyébként én is sokkal biztonságosabbnak érzem így, nyilván senki semmit nem tud kezdeni egy névvel meg számlaszámmal de engem spec baromira zavart marketplacen meg gardróbcserén mikor kiadtam valakinek ezeket az adatokat aztán válasz nélkül eltűnt. Meg hát vevői oldalról így teljesen elkerülhető az előreutaltam és nem küldött semmit típusú csalás.
2023. júl. 26. 15:12
5/6 anonim válasza:
Igen. Minden a vinteden belul megy. Ha valaki megveszi, atutaljs, te kapsz ertesitot. Onnantol letoltod a kodot amivel fel kell adnod a csomagot. Feladod a csomagot. Ha megerkezik es minden rendbe, a vinted egyenlegedre kerul a penz. Utana azt ott hagyhatod vagx kifizetheted a sajat bankszamlara
2023. júl. 26. 20:56
6/6 anonim válasza:
Csalók meg mindenhol vannak, a Vinteden is, a Jófogáson is, akik kihasználják az eladó naívságát, jóhiszeműségét, tájékozatlanságát, butaságát...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!