Miért furcsa, ha kamaszként is eljárok szépítkezni?
Én azt láttam itthon, hogy anyukám is törődik a külsejével, szeret csinos lenni. Eljárt már kiskoromban is fodrászhoz, kozmetikushoz, csináltatta a körmeit is mindig. Ahogy nőttem, kezdtem kamaszodni, úgy ez lett az egyik közös programunk. Eljártam vele fodrászhoz, amíg neki fent volt a hajfesték, nekem megmosták a hajam, masszírozták a fejemet, utána beszárították/befonták a hajamat. Ha manikűröztetni ment, sima körömlakkal nekem is kikente a körmöse a körmeimet, választhattam rájuk matricát, mintát.
Később meg már jöttek azok a kérések tőlem, hogy esetleg legyen világosítva a hajam, konkrét frizuraötleteim voltak, 8.-ban kaptam rendes géllakkot, 12 éves korom óta járok kozmetikushoz gyantáztatni, szemöldököt formáztatni és arckezelésre.
Ezek nélkül sem lennék bányarém, de sokszor úgy érzem, a lelkemnek is jót tesznek, feltöltenek.
Ennek ellenére többen meglepődnek ezeken, mert hogy minek, felesleges ez ilyen korban még. Mondhatjuk, hogy felesleges, mert nyilván 16 évesen, meg később sem létfontosságú a havi arckezelés, ahogy abba sem halt még bele senki, hogy a szemöldöke nem volt kéthetente igazítva. De ezek kis apróbb extrák a napjaimhoz, én-idős kikapcsolódások. Barátnőim közül is sokan járnak erre-arra, szóval nem én vagyok az egyedüli, aki így érzi jól magát.
De sokan ezen annyira megrökönyödnek, mintha azt mondanám, hogy minden reggel félmaratont futok.
Alaptermészetesség megvan, attól függetlenül, hogy a szemöldökömnek olyan a formája, ami jól áll, vagy a hajam sem "seszínű", hanem egy kicsit világosabb, ami jobban áll nekem. Vagy hogy nem szenvedek az arcbőrömmel, mert olyan termékeket használok rá, ami nekem való, valamint az arckezelések is inkább jót tesznek neki, mintsem ártanának.
A körmeim is XS méretűek, általában nude/halvány rózsaszín/fehér színűek, néha kis csillámmal, sellőporral "vadítva". Volt egy időszak, mikor durván körömrágós voltam, az ujjaim nonstop fájtak, a körömágyam be volt gyulladva... Mióta van géllakk a körmeimen, ez a probléma nincsen szerencsére.
Igazából a világon semmi baj nem lenne vele,nekem csak az jutott eszembe hogy ez rengeteg kiadás. Ezt még te nem érzed,hiszen ehheu vagy szokva és anyukádék nyilván állják a te költségeid.
Viszont megszoktad ezt az életmódot, és később lehet,hogy nehéz lesz erre előteremteni a pénzt.
25 vagyok, pár hónapja voltam gyantáztatni, nem is a legeslegjobb helyen, de egy hónalj,láb-bikini 8ezer volt. Egy arckezelés 16 lett volna. Fodrásznál a festés (számoljunk csak tőfestéssel és színfrissítéssel) kb. 10ezer, manikűr-pedikűr együtt szintén ennyi. Szemöldök igazítás,szempilla festés mondjuk legyen csak 3000ft.
Na és írtad hogy akár 2hetente is jársz.
Ezek alapján nagyon jó diplomát/szakmát kell szerezz, hogy magadnak ezt meg tudd engedni. Erre is gondolj majd, szakíts időt a jövőd bebiztosítására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!