Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért furcsa, ha kamaszként...

Miért furcsa, ha kamaszként is eljárok szépítkezni?

Figyelt kérdés

Én azt láttam itthon, hogy anyukám is törődik a külsejével, szeret csinos lenni. Eljárt már kiskoromban is fodrászhoz, kozmetikushoz, csináltatta a körmeit is mindig. Ahogy nőttem, kezdtem kamaszodni, úgy ez lett az egyik közös programunk. Eljártam vele fodrászhoz, amíg neki fent volt a hajfesték, nekem megmosták a hajam, masszírozták a fejemet, utána beszárították/befonták a hajamat. Ha manikűröztetni ment, sima körömlakkal nekem is kikente a körmöse a körmeimet, választhattam rájuk matricát, mintát.

Később meg már jöttek azok a kérések tőlem, hogy esetleg legyen világosítva a hajam, konkrét frizuraötleteim voltak, 8.-ban kaptam rendes géllakkot, 12 éves korom óta járok kozmetikushoz gyantáztatni, szemöldököt formáztatni és arckezelésre.

Ezek nélkül sem lennék bányarém, de sokszor úgy érzem, a lelkemnek is jót tesznek, feltöltenek.

Ennek ellenére többen meglepődnek ezeken, mert hogy minek, felesleges ez ilyen korban még. Mondhatjuk, hogy felesleges, mert nyilván 16 évesen, meg később sem létfontosságú a havi arckezelés, ahogy abba sem halt még bele senki, hogy a szemöldöke nem volt kéthetente igazítva. De ezek kis apróbb extrák a napjaimhoz, én-idős kikapcsolódások. Barátnőim közül is sokan járnak erre-arra, szóval nem én vagyok az egyedüli, aki így érzi jól magát.

De sokan ezen annyira megrökönyödnek, mintha azt mondanám, hogy minden reggel félmaratont futok.

2023. máj. 1. 12:24
1 2
 1/12 anonim válasza:
29%
Irigység.Szokj hozzá,mert az emberek ilyenek sajnos Le kell sz@rni.Szerintem tök jó,hogy anyukád nem egy begyöpösödött valaki,és figyelt,figyel az igényeidre.Számomra az az érthetetlen,hogy az miért baj,ha egy lányt zavar máe 12 évesen is ha igénytelen szőrös a hónalja,lába,vagy ha normális frizurát szeretnél,nem csak lófarkot.Szuper,hogy közös program is volt,meg gondolom időnként most is az,és szuper,hogy feltölt.
2023. máj. 1. 12:39
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
És most ez miért nagy szám? Felénk ez teljesen megszokott, ovis koromtól kezdve járok anyámmal fodrászhoz. Körülöttem szinte kivétel nélkül mindenkinek műkörme van. Inkább az a ritka aki nem törődik ilyenekkel (bár az sem baj egyáltalán). Vagy most dicsekedni jöttél?
2023. máj. 1. 12:44
 3/12 A kérdező kommentje:

Ja, nagy dicsekvés, hogy gyantáztatok... Főleg egy anonim internetes oldalon. :D

Engem az zavar, hogy rá is kérdeznek, hogy "hát de miééért?". Bakker, mert jól esik, és örülök, hogy nem nekem kell ezekkel szöszmötölni itthon. Most amíg nekem valaki nem árt azzal, amit csinál, felőlem a fején is állhat egész nap... Nem állnék neki kérdezősködni, hogy de mégis miért csinálja?

2023. máj. 1. 12:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó dolog ha valaki szépítkezik, mert igenis fontos hogy külsőleg igényesek legyünk. Lányaim vannak, szeretek sminkelni, öltözködni, hajat csináltatni. Ami nem mindegy az hogy milyen mennyiségben. A leírás alapján ti már túl vagytok a (számomra meghúzott) határon, mert nem gondolom hogy egy anya-lánya viszonyban az ilyen gyakoriságú kozmetikus-fodrász-géllak és társai szükségesek lennének. Mert leírás alapján úgy látom hogy ez komoly formában program. Szeretném hogy a gyerekeim is adjanak magukra, de azt nem, hogy ez egy központi közös program legyen vagy éppen ekörül forogjon az életük. Épp elég társadalmi nyomás van a nőkön, nem kell hogy még részemről is azt a nyomást érezzék, hogy havonta komoly mennyiségű időt és pénzt kell elszórni, mert különben nem is igényes nők.

Bár az is tény, hogy manapság, amikor huszonévesek botoxolnak meg hazajárnak ezt-azt töltetni, akkor ez nagyon visszafogott havi szépítkezési rend...

2023. máj. 1. 12:48
 5/12 A kérdező kommentje:
Már annyira nem közös program, mert nem kislány vagyok, akit nem lehet itthon felügyelet nélkül hagyni, vagy nem kezdek el hisztizni, hogy nem akarok mamáékkal, apáékkal maradni, inkább mennék anyával... Szóval ma már intézem én is, amikor nekem jó, belefér az időmbe, megyek egyedül, meg anya is.
2023. máj. 1. 12:52
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Arra céloztam, hogy akár egyedül, akar közösen, de ez egy központi állandó kikapcsolódási program. Nekem sok lenne, de nektek ez a normális ennyi.

Rákérdezni hülyeség persze, senkinek semmi köze hozzá, csak objektív szemlélőként nézve ilyen indok állhat mögötte.

2023. máj. 1. 12:55
 7/12 A kérdező kommentje:

Annyira én nem érzem soknak, bár lehet azért sem, mert mindegyik szolgáltatóval jóban vagyok, beszélgetünk végig, tényleg kb. elrepül az idő.

Ami tényleg szigorúan véve szépítkezés, az 2 hetente szemöldök festés/formázás, manikűr-pedikűr, meg 4-6 hetente egy arckezelés, fodrásznál pedig festés, vágás, esetleg ha a hajam igényli, Olaplex kezelés. Így, olvasva lehet, soknak tűnik, de a mindennapokban nem az.

2023. máj. 1. 13:03
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha csak évi egy két alkalom lenne, az még beleférne, rendszeresen járni 16 évesen túlzás.
2023. máj. 1. 13:04
 9/12 A kérdező kommentje:

Ne haragudj a kérdésért, de mit kezdjek évi két alkalommal, mikor a hajam nő, mint a gomba például, vagy a szemöldökömön sem marad ott a festék 10-12 napnál tovább?:D

Kb. 1-2 alkalom halottnak a csók lenne. Akkor épp szép lenne a végeredmény egy ideig, de aztán pár hét múlva el is tűnne. Ezek nem végleges kezelések, vagy olyasmik, amik 4-6 hónapig tartanak.

2023. máj. 1. 13:08
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Túl fiatal agy hozzá, kell az alaptermészetesség.
2023. máj. 1. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!