Hogy tudnék leszokni a rossz szokásomról, hogy az ujjamon kapargatom a bőrt?
Másnak is biztos van ilyen mert olvastam egy fórumot, és ha megengeditek bemásolok egy részletet az egyik kommentből:
"A külföldi honlapok szerint az ilyen kényszeres önrombolásnak 3 fajtája van: a bőrpiszkálás, a körömrágás és a hajszálkitépés. Hál' Isten én beérem az elsővel...
Amit írtok, és viccen kívül, hogy megmagyarázhatatlan kényszer, kéjes érzés, egyfajta kielégülés, majd szégyenérzet, ez mind hozzá tartozik. "
Nekem a bőrkapargatás van, mert a körömrágástól többé kevésbé leszoktam...
Van valami megoldás?
Szüntesd meg a feszültséget, ami benned van, mert ezek a kényszerek a feszültség, stressz miatt vannak.
Nekem szokott időnként a köröm mellett kis bőrficak nőni, tudod, ami útban van, tartok magamnál a kulcskarikámon egy körömcsipeszt, és ha észreveszek ilyent, akkor levágom. Egy ismerősömnek a sok rágcsálástól-kapargatástól begennyesedett és begyulladt a körménél, nagyon fájt is neki, és sebészetre kellett mennie vele. Azóta hozzá se nyúl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!