Egy automata karórát szükséges pár évente szervizeltetni?
Szeretem a szép órákat, de nem vagyok megszállott. Nekem a quartz órák szimpatikusabbak/praktikusabbak, de sok modell csak automatában érhető el (ami tetszik).
De pl van a longines hydroconquest, amiből van kvarc és automata is. Minőségre gondolom ugyan az a kettő, csak az automata másodpercmutatója szebben jár, cserébe pontatlanabb, drágább, kényesebb.
Sokan mégis azt veszik.
Vélemények, tapasztalatok?
5-6 évente igen. HA, sokáig tervezel vele.
De ÉN pl. egy 100-200 ezres órát csak akkor szervízeltetnék, ha búvár modell, mert ott a tömítéseket is cserélik. Máskülönben hordanám, amíg meg nem döglik...ami olyan 30-40+ év.
2.-ra.
- kopás
- kenőanyag fáradása
- beállítás
- tömítések öregedése
- rugó fáradása
- ...
2
Azért mert fogaskerekek meg csapágyak vannak benne. Azoknak meg kenés kell amit 4-5 évente pótolni kell. Plusz a tömítéseket is ellenőrizni kell ha nagyobb a vízállósága.
A kvarc órák persze praktikusak de egy mechanikus szerkezet mögött sokkal komolyabb történelem/technológia van. Az órakedvelőknek ez is fontos.
5
A kérdező mindenkit lepontoz. Az ilyennek kár válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!