Hol lehet megnézetni, hogy egy ékszer valóban ezüst-e?
Figyelt kérdés
Ha rajta van s925 megjelölés, akkor biztosan ezüst?2023. febr. 1. 15:58
2/11 A kérdező kommentje:
Ő honnan tudja megállapítani?
2023. febr. 1. 16:31
4/11 A kérdező kommentje:
3# köszi, most okosabb lettem.;)
2023. febr. 1. 16:38
5/11 anonim válasza:
Ha nem találod azokat a pici jelzéseket, egy ékszerész segít.
6/11 A kérdező kommentje:
5# erről beszéltem. Ha bele van vésve, hogy 925, akkor az biztosan ezüst? Nem arról van szó, hogy nem találom, hanem arról, hogy egyes ékszerek esetén nem akarom elhinni, hiába van rajta… Aliról rendeltem pár sterling ezüstnek hirdetett ékszert, bennük is van a 925-ös megjelölés, de nem tudom hiteles-e.
2023. febr. 1. 17:42
7/11 anonim válasza:
Nem tudom igaz-e, hogy az ezüst szürke nyomot hagy a fehér falon, ha végig húzod rajta.
8/11 A kérdező kommentje:
7# ezt inkább nem próbálnám ki itthon…XD
2023. febr. 1. 18:12
10/11 anonim válasza:
A tiszta ezüst lehet hajlékony, az ékszerekhezz használt ötvözet nem. Az, hogy a falon milyen színt hagy, szintén nem jelent semmit, az alumínium is szürkét hagyna.
A 925 elméletben a jó minöségü ezüst jelzése, de ezt akkor is bele lehet tenni, ha nem igazi az ékszer.
Ezért ha tényleg érdekel, vidd ékszerészhez, ott be tudják vizsgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!