Piercing/tetkó, és félelem a tűktől, mennyire összeegyeztethető?
Figyelt kérdés
Piercingeket (és később esetleg tetkót) szeretnék, de félek a tűktől, egy vérvételtől, oltástól is egészen kész vagyok 😅 el nem ájulok, de elszédülök és előtte nagyon félek. Hogy viselnék szerintetek egy ilyen procedúrát, és vajon melyik lenne a kettő közül könnyebb az én esetemben? Lány vagyok amúgy, viszonylag jól bírom az órákig tartó fájdalmat is (sejthető miért), nem is az a baj, hanem a tű maga 😅2022. júl. 5. 18:03
1/13 anonim válasza:
Én se bírom a vérvételt stb, oda sem bírok nézni. Tetkóm az 3 van eddig, azzal nem volt bajom 🤷♀️😅
2/13 anonim válasza:
Valamilyen szinten érzéstelenítik
Nekem köldök pc volt nem fájt csak kellemetlen volt
Szerintem kezdésnek csináltass egy kisebb tetkót hogy meglásd milyen
3/13 anonim válasza:
Én piercing szúratásnál ezt a fóbiát nagyon könnyen tudtam orvosolni :D
4/13 anonim válasza:
Én is félek a tűktől. A tetkóval viszont nem volt bajom, valamiért nem volt olyan “jajj ez egy tű” hatása, mint pl. a vérvételnek. Köldök pc-t viszont lövettem, amikor megláttam, hogy ott milyen tűvel dolgoznak tudtam, hogy nem bírnám ki.
5/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Akkor eddig úgy tűnik a tetoválás egyszerűbb lesz :D
#3, megkérdezhetem hogyan? :)
2022. júl. 5. 19:39
6/13 anonim válasza:
Teljesen más a kettő, a vérvételnél átszúrják a bőröd, a tetoválásnál kb. 1mm mélyen csak beleszúrnak, felsértik. A hely, a körülmények, a hangulat, minden teljesen más, mint egy orvosi rendelőben. :)
7/13 anonim válasza:
A tetoválásnál nem jött elő ilyen probléma nálam, de a gépi tetoválásnak valahogy nincs is igazán tű látványa, érzete.
Ha zavar, akkor viszont elsőre olyanhoz menj szerintem, aki géppel tetovál, mert a handpoke tipusú tetoválásnál abszolút él a tű hatás és az para lehet :)
8/13 anonim válasza:
Én sosem nézek oda (fül piercingnél nem nehéz) ha meglátom a tűt szédülök (el nem ájultam) de így is van egy csomó piercingem. Érdekes de tetoválásnál ez a félelmem nincs meg, ott a sok kis tű nem váltja ki.
9/13 anonim válasza:
Én is rühellem a tűket. Piercingem eddig 3volt, egy köldök, 2 ajak.Nem volt kellemes, de kibírható. Tetkóm 3 van, épp holnap megyek újra varratni. Az elején mindig parázok, hogy el ne szédüljek, mert tök ciki, meg jajj, de fájdalmas lesz, aztán semmi. Egyenesen élvezem.ahogy fentebb is írták, nincs meg az az érzet, mert más metódus, más környezet. Sokat igyál, hogy hidratált legyél, menj kipihenten, vigyél szőlőcukrot ha úgy jobbnak ítéled, de nem lesz gond. A tetoválóművészek szakemberek. Értik a dolgukat :)
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez nagyon megnyugtató ^^
2022. júl. 29. 20:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!