Mit tegyek ha neha ugy erzem mindenkinel ducibb vagyok?
a barataim szerint nem de iskolaban mindig a tobbi lanyhoz hasonlitom magam hogy ok sokkal vekonyabbak mint en es teljesen elrontja a napom:(
165 cm 54 kg vagyok egyebkent
van valaki akinek hasonlo gondjai vannak?

A legkönnyebb ha pszichológushoz mész, ott elég jól lehet erről beszélgetni. Iskoládnak is biztosan van.
A nehezebb út ha olvasol erről és egymagad próbálsz elindulni az úton.
A szüleim nem engednek pszichológushoz menni, és nem vagyok még 18
felajánlottam hogy megyek tbshez, mert ahhoz nem kéne fizetni ha jól tudom (egy magánpszichológus 10 ezer / óra a környékünkön) de nem engednek, én pedig szülői engedély nélkül még időpontot se tudnék kérni :/

Hmm. Ez nehéz eset.
Nos, nem lesz túl etikus amit írni fogok, de iskolapszichológushoz talán el fogsz tudni menni. Mond meg az osztályfőnöknek, hogy keresse neked fel és első elbeszélgetésnél valószínűleg a pszichológus ad egy lapot, amit a szüleid kell kitöltsenek. Gimibe ez már úgy megy, hogy hazaküldetik a lapot veled és nem helyben írassák alá a dolgokat.
Hamisíts aláírást és vidd vissza. Így talán ki tudod cselezni a rendszert.
Ha pedig túl lelkiismeretes vagy ehhez, akkor azt ajánlom, hogy menj el az iskolapszichológushoz, és mond el neki, hogy milyen gondjaid vannak, de tedd hozzá, hogy a szüleid nem engedik. Valószínűleg be fogja hívni a szüleidet elbeszélgetésre.

Ez úgy hangzik nekem mint kezdődő étkezési zavar.
A szüleid nagyon felelőtlenek, ez az egyik legmagasabb halálozási aránnyal bíró betegség.

Az iskolapszichológust felkeresheted minden egyéb nélkül. Az iskolád épületében vagy honlapján biztos találsz információt róla, és elérhetőséget hozzá. Felveszed vele a kapcsolatot, és mondod hogy szeretnél vele beszélgetni, aztán elmész és beszélgettek. Az iskolapszichológusnak is kötelessége a titoktartás és semmit nem szabad elmondania sem a tanáraidnak sem a szüleidnek amíg nem merül fel a gyanúja hogy a saját vagy mások életét és épségét veszélyeztetnéd.
Nem kell szülői engedély ahhoz, hogy iskolapszichológushoz járj, és még az ofőddel sem kell közölnöd ha nem akarod, elintézheted magadnak.
Menj el és kezdjetek el beszélgetni ezekről a dolgokról!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!