A lógó mellek minden esetben csúnyák?
Itt van ez a no-bra kihívás, ami lányként nézve egy üdítő mozgalom, viszont úgy érzem, hogy még több szorongásra ad okot a nem magabiztos nőknek, akik így (is) tudatosulnak azzal, hogy nekik milyen cicijük nincs.
Szeretnék, de nagyjából lehetetlen úgy beszélni erről a témáról, hogy ne szexualizáljuk ezt a testrészt, mert egyelőre mindkét nemből kétes reakciókat vált ki: “hű, ez igen, szépek!” vagy “fujj, vegyél már fel valamit”…
Elfogadott/normális lesz valaha társadalmilag a melltartó (opcionális) elhagyása? Eljutunk egyszer arra a pontra, hogy ember ne kommentálja egy másik ember kinézetét?
Mostanra realizáltam, hogy rosszul tettem fel a nyitókérdést, mert a tetszés/nem tetszés teljesen szubjektív, azt pedig nem áll módomban megvétózni, hogy kinek, mi lehet szép és csúnya.
Az olyan válaszolókkal van inkább gond, mint a 8-as is, akik tényként beszélnek az ő saját véleményükről, azt is ilyen módon kinyilvánítva.
A mell, mint szexuális tárgy… Kinek? Milyen szituációban? Nem vagyok feminista, de ezt a kijelentést valós túlzásnak érzem. A mell szerepe nem szexuális, teljesen funkcionális feladatot lát el - az utód táplálását. A termékenység és a szexuálszimbólum egy kalap alá vehető?
11
Igen. Mivel a gyereknemzés az szex. Valahogy összekapcsolódott és szexuális szimbólum lett. Mint írtam,ez is a médianak ( is) köszönhető.
Minden kultúrában többé-kevésbé szexuális testrésznek számítanak a mellek (azokban is, ahol nem csinálnak nagy ügyet a fedetlen mellekből). Tekintve, hogy egy termékenységhez kötődő, hangsúlyos másodlagos nemi jellegről van szó, nem meglepő.
"A mell szerepe nem szexuális, teljesen funkcionális feladatot lát el - az utód táplálását."
A mellben levő tejmirigyek igen. A mellek telt és gömbölyű formáját adó zsírszövetnek viszont semmilyen szerepe nincs az utód táplálása szempontjából.
Én imádom a lógó melleket. Főleg, ha nagy bimbóudvara van vagy hegyes a bimbója. Szerintem gyönyörű. Nyilván csak olyan lányokon, akik nálam fiatalabbak, szóval azt még nem tudom megmondani, hogy egy negyvenes nő melle mennyire szép, mert nálam idősebbekhez alapból nem vonzódom.
28/F
" A mellek telt és gömbölyű formáját adó zsírszövetnek "
Mondjuk melltartó nélkül a melleknek egy méret fölött már rohadtul nincs telt és gömbölyű formája. Sok bennszülöttnek már fiatalon olyan lógó lapos melle van amit mi a nagymamákkal asszociáciálnánk.
"Mondjuk melltartó nélkül a melleknek egy méret fölött már rohadtul nincs telt és gömbölyű formája. Sok bennszülöttnek már fiatalon olyan lógó lapos melle van amit mi a nagymamákkal asszociáciálnánk."
Leginkább azért, mivel már fiatal korban túl vannak négy-öt gyerek szoptatásán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!