Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Hogyan bírkozol meg azzal, ha...

Hogyan bírkozol meg azzal, ha az átlagosnál nagyobb az orrod?

Figyelt kérdés
Akinek ugyanez a problémája, az hogyan küzd meg vele? Nem is mindanám, hogy túl nagy, de az átlagosnál tényleg nagyobb, és ez nap mint nap zavar és kényelmetlenné tesz mindent. Sajnos mikor kisebb voltam, volt oár idióta osztálytársam, akik beléltáplálták ezt, hogy hatalmas orrom van, zsidó vagyok, stb (az utóbbi nem is igaz pedig), és mai napig néha megkapom ezt MÉG családtagoktól is. Ez hatalmas önképhibát váltott ki bennem. Így ha bárki tetszik, akkor félek odaállni elé, mert úgy gondolom, hogy úgysem fogok neki tetszeni, mert nagy az orrom. Ha már ott tartok, hogy mégis odamentem ahhoz a személyhez, félek pl. oldalra fordulni, nehogy a végén ő is meglássa a csúnya oldalamat. Próbálkozok ezzel valahogy megbékélni, de nem megy sehogy sem. Órákat is tölthetek a tükör előtt, hogy megszokjam, de nem megy. Már azon is gondolkodtam, hogy összegyűjtök elegendő pénzt egy plasztikai műtétre. Valóban nagy orrom van, de közeltsem olyan hatalmas, de így is megkeseríti minden napomat. Hogyan tudnék ezen túllendülni?

2022. márc. 10. 21:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kifejezetten tetszik a karakteres orr mindkét nem képviselőin. Egyedivé tesz valahogy. Ráadásul ha nem is hatalmas, szerintem fel se tűnik senkinek. Akinek alapjáraton bejössz, annak mindenhogy be fogsz. Senki sem utasít vissza valakit kizárólag az orra kinézete miatt. Amúgy milyen nemű vagy? Ha lány, akkor sminkkel jól el lehet terelni a figyelmet, és ez önbizalmat is ad. L
2022. márc. 10. 22:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sztem nagy orrom van és görbe is, sokat csufoltak miatta.

Mégis van egy írtó jó férjem és egy gyönyörű kisbabám. Próbáld elfogadni magad. Nem ez alapján fog veled valaki összejönni majd, nem ez lesz a mérvadó. Ha meg igen, az az ő szintjét mutatja.

Én sem szeretem, de mit lehet tenni?! Max plasztikáztatni lehet, de azt meg nem akarok.

2022. márc. 10. 22:13
 3/8 anonim ***** válasza:
66%
Sehogy. Az enyém is nagy, minden létező szögből utálom. Egyszerűen nem tudom és nem is akarom elfogadni. Jelenleg várandós vagyok, most egy darabig felejtős, de amint lehet, megyek plasztikáztatni.
2022. márc. 10. 22:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszenek az ilyen orrok. Az enyém pici.😅
2022. márc. 11. 01:30
 5/8 anonim ***** válasza:
59%

Évekig utáltam, sírtam ha a tükörbe kellett nézni, stb...

Nekem az segített, hogy az egyetemen fiús hajjal, és nagyon konzervatív ruhákkal kísérleteztem, és mást akartam a külsőmmel elérni, mint előtte. (Inkább akartam profinak tűnni, mint szexinek vagy szépnek.)

A legfontosabb az volt, hogy bevéstem az elmémbe, hogy a szépségideálok mindig úgy csinálnak mintha örökösek lennének, pedig valójában időlegesek. Úgy fújja el őket a szél, mint a port. Aki 500, 150, 50, 15 éve csodálatos bombanő volt, az ma és holnap és 100 év múlva rondának fog számítani.

Nekem az is segít, ha nem nézek annyi filmet/újságot, stb, hanem olyan youtube videókat nézek szórakozásnak, aminek a szereplői hasonlítanak rám.

A filmekben még a csúnya szereplők is a jelenleg ideális szépségű emberek közül kerülnek ki. Kicsit átmossák vele az agyunkat.

2022. márc. 11. 10:40
 6/8 anonim ***** válasza:
57%

Nézd, nekem nagyon nagy orrom van. De tényleg.

Viszont a normális embereket nem zavarja.

És amúgy így is nagyon sok bókot, elismerést kapok a külsőmre.

Amúgy hajjal lehet egyensúlyozni.

És az meg, hogy azt mondják, hogy zsidó vagy...

Engem nem érdekelne, pedig félig zsidó vagyok. (Bár ezt senki nem tette szóvá életem során)

Én nem szégyellem az orromat, mert igazából vannak sokkal nagyobb szépséghibák.

Kicsi orr is lehet csúnya, ha olyan a formája, vagy nem megy az archoz.

Én néha a saját orrommal viccelek, így gyakorlatilag nem olt le senki, mert úgyse tudna vele megsérteni.

Ez egy mindennapi arcvonás.

Nem egy genetikai betegség.

Ez kb. olyan, minthogy dús-e a hajad.

Ha igen, akkor tetszik, de ha nem, akkor sem kéne, hogy foglalkozzon vele néhány idióta osztálytárs.

Engem más miatt szekáltak, de hidd el, hogy együttérzek veled.

Nem benned van a hiba, hanem az ő fejükben.

2022. márc. 11. 17:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem nőként kicsit krumpli orrom van, de nem izgat. Ez van. :D
2022. márc. 11. 18:59
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Tiniként engem is borzasztóan zavart. Aztán később már voltak komolyabb problémáim is ennél, és egyszer csak azt vettem észre, hogy már nem érdekel. Simán fel tudnék sorolni legalább öt dolgot ami nagyon zavar a külsőmben, de ennek ellenére egyáltalán nem érzem, hogy csúnyább lennék másnál, ugyanis nincs olyan ember, akin minden tökéletesen arányos. Nézd meg egyszer alaposan az utcán a többi embert. Van akinek túl nagy a szája, vagy túl kicsi a szeme, előreugró az állkapcsa, túl magas, túl sovány, kopaszodik, stb. Ennek ellenére igazán csúnya embert csak nagyon ritkán látni, és azok is inkább az előnytelen öltözködés, smink, vagy ápolatlanság miatt olyanok. Sőt, még hírességek között is vannak, akiken valami aránytalan, mégsem lesznek tőle csúnyák. Julia Robertsnek például aránytalanul nagy szája van, de azért összességében szerintem egy nagyon csinos nő.

Valószínűleg téged is azért zavar igazán, mert csúfoltak miatta. Saját tapasztalatból tudom, hogy az ember az ilyen gyerekkori lelki sérüléseken nagyon nehezen teszi túl magát, de meg kell próbálni. Azoknak az osztálytársaidnak valószínűleg nem az orroddal volt baja, hanem csak kerestek valamit, amibe beleköthetnek. Ilyen típusú gyerekek minden osztályban vannak, ha kifogástalan szépség lennél, akkor kerestek volna mást, amivel megbánthatnak. Nekem például azt mondták, hogy minek élek, ha egyáltalán nincs humorom. Akkor nagyon bántott, de most már nem érdekel, mert tudom, hogy még csak nem is igaz, csak azért mondták, mert mindenképpen meg akartak bántani valamivel. A családodtól viszont ez azért elég csúnya dolog, nem is értem családtagnak hogy mondhat valaki ilyet.

Szerintem próbálj meg nem az orroddal foglalkozni, hanem keresd meg azt, hogy mi a szép benned. Mert biztos rengeteg ilyen dolog van. És hidd el, hogy a legtöbb emberben még csak fel sem merül, hogy csúnya az orrod, és lesznek bőven olyanok, akiknek pont így fogsz tetszeni. Ha csak a tökéletesen arányos külsejű embereket találná mindenki szépnek, akkor igencsak kevesen találnának párt maguknak. :)

2022. márc. 11. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!