Helix otthon?Injekcios tuvel is jo?Tapasztalatok is johetnek
Lattam hogy mar van sok kerdes ezzel kapcsolatban,de minden masodik valasz arrol szolt hogy "ne otthon szurd" szval ha lehet ezt most keruljuk.
(Talaltam itthon egy injekcios 25g s tut es ha az is jo akkor nem mennek el a gyogyszertarba masikert,ha nem akkor nyilvan veszek).Gyorsan szurjam at?Es rakhatok bele sima arany fulbevalot amit elotte lefertotlenitek?
Koszi a tippeket már van egy pár piercingem szval felkeszultem ilyen szenpontbol:))
A tű jó vagy vegyek masikat?
25 G-s tű tuti. hogy nem jó, iszonyat vékony. A legtöbb fülbevaló szárvastagsága 20, 18, 16 vagy 14 G-s méretben van (minél kisebb a G érték, annál vastagabbak a szárak). A piercingek méretei a fülben 16 vagy 14 G-s értékűek.
Hogy jobban értsd, a 14 G kicsivel 2 mm alatt van, a 16 G 1,6mm, a 18 G 1,2mm, míg a 20 G 1mm-t jelenti. Ékszereknél akad még 22 G-s méret is de az szinte csak orrpiercingeknél.
Ha egy 1mm szárvastag ékszert akarnál beletenni, akkor a 14G-s tű túl vastag, sokat vérezne. lassabban gyógyulna, míg ha egy 20 G-s tűvel szúrt lyukba akarnál egy vastagabb szárat beletenni, akkor csak felsértenéd, deformálhatnád, vagy törhetnéd a porcszövetet, ami szintén lassabb gyógyulás, vagy keloid/porckinövés irányába is vezethet.
Fertőtlenítőnek octenisept tökéletes (behatási ideje rá van írva), gumikesztyű, steril tű, papírvatta. Évtizedekkel régebben ezeket sem használták, de sok helyen főleg kisebb, elmaradottabb régiókban falvakban a mai napig varrótűvel szúrnak fület, afrikai országokban, vagy Indiában akár fa tüskével, vagy csonttal is.
Amúgy sem lesz könnyű magadnak, de meg lehet oldani, de nehéz, hogy egyenes is legyen, szép is. A lényeg, hogy a tisztaságra figyelj és az utókezelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!