Nőként mennyit költötök szépség és bőrápolásra havonta?
Fodrászhoz évente egyszer járok akkor nagyobb összeget hagyok ott mivel balayage festéssel van készítve a hajam illetve ilyenkor vágni is szokott, szóval 40 ezer ft.
Kozmetikushoz, körmöshöz nem járok. A körmöm magamnak csinálom, ehhez anyagokat nagyon ritkan veszek sokáig elég.
Arcápolási termékek ha mindent össze adunk maximum 30 ezer ft, ezekből sem veszek semmit havi szinten. Mindegyik kibírja 3-6 hónapig.
Hajápolás maximum 10 ezer ft. Hajolajat évi egyszer veszek, sampon, pakolás, hajspray kibírja 3 hónapig is.
Amit havonta veszek az tusfurdo, az kb 1500 ft. Testápolót 3 havonta 2 ezer ft. Borotvapenge 8db-os 8 ezer ft körül, majdnem egy évig kitart. Borotvapenge 1500 ft, több hónapot bír. Cukorgyanta 2500Ft, par havonta veszem. Dezodor 1000 Ft, par havonta. Parfüm évente egyszer 5000 Ft.
Fodrász kb. félévente vagy évente (nincs festve és nem nagyon törik szerencsére, a fazon meg direkt olyan, hogy rövidebben és hosszabban is jó). Körmösnél, kozmetikusnál soha nem voltam, már csak azért sem, mert D típusú brachydactylyám van mindkét hüvelykemen, így is szarul néz ki, nem akarom színekkel tovább hangsúlyozni. Parfümöt szoktam venni, amikor elfogy, olyan 15 ezer értékben, bár most, hogy második éve fél-home officeban vagyok, az sem fogy úgy, szóval tovább is tart mint fél év. Tusfürdőt, sampont szoktam venni, időnként balzsamot (jót tesz a hajamnak, de sajnos még jobban zsírosodik tőle mint alapból, pedig így is 2, max 3 naponta mosni kell). Borotvát szoktam még venni, nagyobb csomagot, kb. fél évig elég az is. Sminkelni nem szoktam, nincs hová, melóhelyen tilos, itthonra meg megint minek. Más kenceficét nem használok, néha-néha egy bőrradír vagy maszk, de egy hónapra lebontva egy filléres tétel.
Szóval 5 ezernél biztos, hogy nem költök rá többet.
Fodrászhoz, körmöshöz nem járok, kozmetikushoz is jó, ha évente eljutok.
Otthon sok kozmetikumot használok, de nehéz lenne hónapra lebontani.
A bõrápolás kb. 15-20.000-bõl jön ki egy hónapban (ebben benne van a tusfürdõ és csomó féle krém is, nagyon száraz és ekcémás a bõröm, úgyhogy ezen nem tudnék spórolni).
A hajápolás mondjuk kb. 10.000 egy hónapra leszámolva, de ez nagyon max. Sok terméket használok, mert hosszú és göndör hajam van, de relatíve ritkán mosok hajat (minimum egy hetet várok két mosás között), úgyhogy a legtöbb termék bõven kitart több hónapig. Amit rendszeresen veszek, az a szárazsampon és a hajpakolás, de ezek nem nagy összegek (szárazsamponból a legolcsóbbat használom, mert az vált be legjobban :D).
Smink: 8-10.000-bõl jönnek ki azok, amiket rendszeresen újraveszek (szemöldökceruza, szempillaspirál, korrektor), bár ezeket is ritkábban veszem, mint havonta. Persze több sminket is vásárolok, van több palettám, rúzsaim, tusom stb. (imádok sminkelni), de ezek külön beruházások, nem tartoznak a havi költségek közé.
Parfümöt karácsonyra vagy szülinapomra szoktam kérni ajándékba, és egy évig kitart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!