Automata mechanikus karórát lehet visszafele állítani, ha siet?
Nemrég vettem egy (dátumkijelzős) Orient automata karórát. A boltban beállították, de nem a legjobban, siet másfél percet.
Szeretném visszább állítani.
Ezt csak úgy tehetem meg, hogy előretekerem 24 órát, majd a dátumot vissza egy nappal?
Vagy tekerhetem visszafele 1-2 percet? Baja lesz tőle? A kis tájékoztató amit kaptam hozzá, csak azt emeli ki hogy ne állítsam a dátumot este 9 és hajnal 3 között.
A dátumot állíthatom visszafelé? Vagy csak 30-at előre?
(Sajnos nem áll meg, ha kihúzom teljesen a koronát, pedig úgy lenne a legegyszerűbb.)
Nos, a sima időbeàllítàs az említett időintervallumon kívül, tehàt hajnal 3és este 9közt bàrmikor lehetséges, bàrmilyen irànyban, az àltalad említett 1,5percnyi mértékben.
A dàtumot a mechanikus óràk zöme csak előrefele vàltja, szóval nemigazàn van benne konkrét visszafele tekerés. Ez elsősorban a dàtumvàltó mechanika és a beàllítórendszer miatt van így.
Màs: ha még új az óra, vàrj pàr napot, míg akklimatizàlódik. Sokszor ilyenkor csökken a napi jàràseltérés.
Ha ez egy hónap múlva is fennàll, érdemes megnézni a specijében a megengedett értéket (megjegyzem, hogy soknak tűnik elsőre a màsfél perc).
Köszönöm!
A boltban így kaptam egy kis eltéréssel, azóta azt tartja fixen, önmagához képest pontosnak tűnik.
#3,új óràt nem valószínű, hogy kinyitnak csak ezért, h elàllítsàk....
Kérdező: dobj egy szerkezetszàmot, vagy típusszàmot az óràdra, nézzük a megengedett napi jàràseltérést!
"Maximális eltérés napi +40/-30 másodperc - a valódi pontosság jellemzően jóval a megadott szélsőértékeken belül szokott lenni"
De ezek szerint félreérthetően fogalmaztam.
Így adták oda az üzletben, azóta önmagához képest pontos, nem járáseltérésről van szó. Az eladó gyorsan beállította a saját órájához és kész. Én pedig azt szeretném ha ugyanazt az időt mutatná amit a telefonom.
(A sütőnk órájával pl. prímán szinkronban van azóta, de én nem ezt szeretném. :D)
4
A leolcsóbb automatáikban lévő F49-es szerkezetnek -30+45 a pontossága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!