Mellbimbó piercinget lehet egyből 3mm-es tűvel szúratni, ha igen Budapesten hol?
Szia!
Egyik piercinges sem fogja elvállalni. Én októberben szúrattam 1.6-osra. 1 héttel ezelőtt rakattam be a 2mm-est. Egyáltalán nem fájt, könnyen bement a nagyobb méret. A fület se lehet egyből nagyra tágítani, ezt sem. 1 hónap múlva ismét mehetnék tágíttatni de a pierceres megmondta hogy csak 2.5-ösre és utána jön a 3mm-es lépcső. Sajnos csak fokozatosan lehet tágíttatni!
Őszintén, lehet, akár 4mm-es tűvel is. Függ attól, hogy a bimbó milyen, mekkora, illetve, hogy pontosan hogyan akarod, hogy az ékszer álljon benne.
Itthon talán Komáromi Geri és Zagyvai Gabi az a két ember, aki hajlandó lenne rá, de ilyenről egyikükkel sem beszéltem még.
A legtöbb piercernek 20, 16, 14 G-s tűi vannak, amik 1mm, 1,2mm és 1,6mm-t tesznek (ezek kerekített értékek, mivel a 20 G-s tű AWG szabvány szerinti és a régi angolszász mértékegységen alapul, ami 0,92 és 1,05 mm közötti értéket jelöl attól függve, hogy hol használják. Így a 16 G-s tű is inkább 1.3 mm és a 14 G-s 1,5-höz húz közelebb, de branül/kanül esetén ez 1,6mm feletti érték, inkább 1,8 mm.) ki. Kevés piercernek van 12 G-s vagy 10 G-s tűje, mivel a legtöbb ékszer szúrásához nem jók, túl vastagok, pláne, hogy nem elterjedtek a vastagabb szárú ékszerek.
A legnagyobb tű, amit piercing szúráshoz láttam, az 5 mm szárvastag volt és brutál. Én amit használtam legvastagabb, az a 4 mm-es volt és, őszintén mondom, hogy nem könnyű vele szúrni, pláne, hogy amit vág V alakú nyílás, annak a hátsó felén az ékszer behelyezése után bizony volt szövetkitüremkedés, amit szikepengével kellett levágni, mert különben vadhús lett volna belőle és nagyon lassú gyógyulás. 3 mm-es tűnél szintén ez a helyzet. Ha esetleg egy nagyobb talpú dermalhoz lenne használva, mint felülethúzó, akkor rendben, mivel ott nincs kimenet, de szövet átszúráshoz nem ajánlom, pláne nem bimbóhoz. 2 mm-t viszont gond nélkül.
Én 5 mm-re tágítottam a bimbóm, lassú folyamat nagyon, de azóta kiszedtem és nagyon hamar össze is ment.
A tágítás lassú folyamat és a bimbószövet nem túl rugalmas, nehezebb jóval tágítani.
Keresd fel a fenti két személyt tanácsért, hátha ők vállalnak így is. Ha nem, akkor 1,6 mm és szép lassú tágítás ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!