Egy márka nagykövet nek kell akkor is adóznia ha pl: nem ad el semmilyen terméket hanem csak hirdeti, reklámozza?
Figyelt kérdés
2022. jan. 30. 12:21
1/9 Noren1989 válasza:
Passzív jövedelme keletkezik belőle, leigazolhatóan?
2/9 anonim válasza:
Persze, hogy ne kéne.
Az hogy ő "márkanagykövet" meg reklámoz, az egy szolgáltatás, neki az a "terméke" amit elad, amiből neki jövedelme keletkezik, és köteles belőle adóznia.
3/9 A kérdező kommentje:
És hogy kell adózni?
2022. jan. 30. 13:04
4/9 A kérdező kommentje:
Mármint úgy értem hogy ha pl egy cég fel kér hogy legyek a márkanagykövetük és reklámozzam a termékeit és minden vásárló után kapok valamennyi pénzt.Akkor gondolom a hivatalos dolgokat:adózás stb nekik kell intézni, nem?
2022. jan. 30. 13:16
5/9 Noren1989 válasza:
Szerintem elkülönült jövedelemként, vagy egyéni vállalkozóként nyomhatod legálban. Az elkülönültnek úgy rémlik, hogy van összeghatára, az egyéni vállalkozónak meg fix havi fenntartási költsége van, minimáldizájnban is.
6/9 anonim válasza:
Ez attól is függ, hogy milyen szerződéssel vagy. Ha kapsz munkaszerződést, vagyis alkalmazottként hirdeted a termékeiket, akkor a cég intézi az adózást a foglalkoztatás keretén belül. Neked ez a legkönnyebb az elején.
7/9 anonim válasza:
Szóval akkor nem az instán való hirdetésre gondolsz, hanem ilyen kvázi Avon tanácsadói dologra?
8/9 A kérdező kommentje:
De az instás hirdetésekre gondoltam.
2022. jan. 30. 13:44
9/9 anonim válasza:
Ahaa… Eseti megállapodás esetleg? Ott már a levont összeget kapod meg, ha korrektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!