Valaki, akinek sikerült túllépni a testképzavaron, tudna tippeket adni, hogy sikerült?
Én tiniként voltam testképzavaros. Legalábbis szerintem az volt, akkor még nem is biztos, hogy létezett ez a kifejezés. Kb. 15 éves lehettem, mikor elkezdtem meghízni. Legallábis én így láttam magam. Emiatt próbáltam kevesebbet enni, ami nem igazán ment, mert a szüleim belémtömték akkor is, ha nem akartam enni. Addig nem lehetett felkelni az asztaltól, amíg el nem fogyott a tányérról az étel. Így napi 2-szer tőlem függetlenül ettem. Eljutottam oda, hogy azon kívül nem is ettem mást a nap folyamán, de még mindig egyre kövérebbnek láttam magam. Emiatt kitaláltam, hogyha kihányom, akkor az nem számít evésnek, így vacsora után gyakran hánytattam magam. Ez kb. 1 hónapig ment így. Aztán egyszer benyitott apám közben. Úgy kiakadt rajta, hogy ott helyben lekevert 3 pofont. Utána kiráncigált a hűtőhöz, elővette a maradék vacsorát, és belémtöme. Ha menekülni akartam, akkor megint kaptam pár pofont. Nagyjából 3 tányér zöldbabfőzelék tömött belém. Majd bezavart a szobámba és bezárta kívülről az ajtót. Reggel folyatódott ugyanez, csak más étellel. 2 napig nem hagyhattam el a házat, iskolába sem engedett el. 4-5 óránként jött be egy tányér étellel a szobámba és erőszakkal megetette. Emlékszem vasárnap olyan rosszul voltam délután (főleg mentálisan), hogy lefeküdtem aludni. Mikor felkeltem kimentem a fürdőbe és nem ismertem magamra a tükörben. Tiszta csont meg bőr voltam. Nem volt mérlegünk, de úgy 35 kg körül lehettem. Egyik pillanatról a másikra megértettem, hogy miért csinálta ezt apám. De ennek ellenére még kellett vagy 2 hónap, mire meg tudtam bocsájtani neki. Most már tudom, hogyha nem így tesz, akkor rosszabb vége is lehetett volna a dolognak.
Konkrét tippet nem tudok adni, csak leírtam hogy nekem így "sikerült" leküzdenem.
Mai napig szenvedek tőle sokszor, ugyanis nem látom magam reálisan, de az sokat segített hogy kiiktattuk a teljes alakos tükröket, de hallottam olyat hogy valakinek ez rontott rajta mert végképp nem látta hogy néz ki és neki pont az segített hogy lett egy ilyen tükre és végre látta magát és rájött hogy nem úgy néz ki ahogy, szóval szerintem amelyik szerinted neked segítene próbáld ki, hátha
Emellett meg hiszem hogy minden fejben dől el és ha ott rendbe tesszük magunkat, akkor már nem lesznek ilyen problémáink.
Illetve szerintem a felnőtté válás során is sokat változik ez, rájössz hogy nem ekörül forog a világ és ennél sokkal fontosabb dolgok is vannak, nekem ez is segített, de ahogy mondtam még én is szenvedek miatta gyakran és én is járom az utamat.
Sok kitartást neked,ne feledd gyönyörű vagy és úgy vagy jó, ahogy vagy! Tökéletes a tested most is épp ebben a pillanatban is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!