Mivel kezeljem a fülem? Ki lehet nyomni a kis csomót?
Figyelt kérdés
Augusztusban löttek felülre (szerintem porc) a fülembe fülbevalót.
Semmi baja nem volt eddig csak 2-3 hete kezdődött, hogy fáj ha hozzáérek.
2 napja vettem észre, hogy hátul ahol a kis dugó van a fülbevalóra van egy pici piros “görcs”
Tegnap cseréltem ki a fülbevalót ezüstre (eddig orvosi volt benne)
Kentem bepanthennel de nem nagyon segít….tegnap vettem rá fertőtlenítő spray-t.
Nem fáj csak ha hozzáérek vagy ha forgatom benne a fülbevalót vagy ha ráfekszek.
2021. nov. 23. 05:44
1/2 anonim válasza:
Az valószínűleg keloid, vagy másnéven "vadhús". És nehogy elkezd "kinyomogatni" mert visítani fogsz és úgy fog vérezni, hogy az csak na... Az nem pattanás! A lövésről meg inkább szót sem ejtek... Piercinget minden esetben szúrni kellene tűvel, lőni soha, semmit... Én octenisept sprayt ajánlok rá. Mindig befújod vele legalább háromszor egy nap, az sem baj, ha csíp. Persze, hosszadalmas idő míg eltűnik majd a keloid, körülbelül 1 hónap, másfél... Ha mégis valami folytán nem kezd el zsugorodni egy hónap után sem, akkor irány a sebészet ahol leműtik majd. Utána pedig megjegyzed, hogy csak olyan helyre mész, ahol SZÚRJÁK a piercinget és nem lövik ❌
2/2 anonim válasza:
Ne nyomkodd. 70%-os alkaholt vegyél gyógyszertárban. Nekem használt, leszárítja szépen. Ha többször visszajön más az oka. Vagy belekapsz, vagy nem bírod azt az ékszert (vegyél titán ékszert). Idő előtt azonban ne cseréld ki, mert begyullad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!