Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Akik divatórákat vesztek...

Akik divatórákat vesztek (Daniel Wellington, Fossil, Michael Kors, stb.) tisztában vagytok vele, hogy csak a márkát fizetitek meg?

Figyelt kérdés
Ezek az órák úgy állnak elő, hogy a gyártó beszerez egy tíz-húszdolláros japán szerkezetet, csináltat egy kínai tokot, ráírja, hogy Daniel Wellington vagy akármi, lekrómozza a tokot és elkér érte 30-50 ezer forintot. A tényleges értéke az órának ennek töredéke. Természetesen mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, de szerintem az emberek ezekkel nincsenek tisztában, mikor órát vesznek... a márkaforgalmazók, a Casio vagy Seiko maga állítja elő az óráit. Azt sem értem, hogy ha a minimál van divatban, akkor az miért ezt a DW órát jelenti, mikor ezt már rengetegszer feltalálták korábban (elég csak a Nomosra gondolni, de rengeteg régi óra van, ami ilyen design-nal rendelkezik...)
2021. nov. 5. 11:33
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
87%
Én tisztában vagyok vele, hogy nem egy MK óra vagy egy DW óra jelenti a minőséget, azt is tudom, hogy erősen túlárazottak, (de melyik nem egyébként?), viszont én vettem egyetemista koromban párezer forintos órákat bizsu boltokból, amik egy évet ha bírtak, meg később vettem 55 ezerért Fossilt, ami 6 éve van meg és azóta is tökéletesen működik, és kifogástalan állapotban van, pedig szinte állandóan hordom. Gyönyörű óra, sokan dicsérik, hiába túlárazott, szerintem messze jobb minőség, mint az ócska kínai.
2022. jan. 10. 18:45
 22/41 A kérdező kommentje:

"de melyik nem egyébként?"

Casio.

2022. jan. 10. 23:20
 23/41 anonim ***** válasza:
A Casio is sokszoros haszonnal dolgozik, nehogy elhidd, hogy ők jótékonykodnak.
2022. jan. 11. 10:54
 24/41 anonim ***** válasza:

23

De a Casio egy óragyártó. A DW DC MK MVMT és társai nem gyártanak semmit csak átcímkéznek.

2022. jan. 11. 11:04
 25/41 A kérdező kommentje:

#23: Ok, világos, hogy cégként működik, de nézd meg, hogy itt pl. mit kapsz 30 ezer forintért:

[link]

Itt az óráért fizetsz, nem a márkáért. Ehhez képest egy ugyanilyen áras DW órában meg van egy gagyi (filléres) szerkezet egy gagyi tokban, amire rá van írva, hogy "Daniel Wellington", és erre a semmire kérnek 30 ezret. MK és hasonló órák meg még ilyenebbek. De az ízléstelenség és a pofátlanság csúcsa szerintem a Diesel :D

2022. jan. 11. 12:49
 26/41 anonim ***** válasza:
35%
Általános szabály hogy órat óra gyártótól, ruhát ruha gyártótól autót meg autó gyártótól veszünk. Az ilyen fast fashion hulladékokat akik mindent is árulnak de mindenből a leghulladékabbat brutál drágán azokat kerülni kell mesziről.
2022. jan. 11. 13:24
 27/41 anonim ***** válasza:
68%
25, oké, de téged ez miért zavar? Elhiszed, hogy nálad is lehetne találni ilyen dolgokat? Elmennének hozzád is megmondanák, hogy fos a tévéd, a biciklid, a kabátod gagyi, ugyanannyi pénzből vehettél volna kis magyar designert, miért azt vetted. Komolyan, mit érdekel téged?
2022. jan. 11. 13:58
 28/41 anonim ***** válasza:
83%

Hagyd rá, van 1-1 user az oldalon akik arra matyiznak esténként, hogy beszóltak másoknak a (szerintük) sz.r karórájuk miatt.

2022. jan. 11. 14:00
 29/41 anonim ***** válasza:
75%
Es ezek az emberek osszetennek a ket kezuket, ha olyan "igenytelen" nokkel valaha osszejohetnenek, mint akit par kommenttel ezelott szepen lehordtak. :D
2022. jan. 11. 14:46
 30/41 A kérdező kommentje:

"Komolyan, mit érdekel téged?"

Téged mit érdekel, hogy engem mit érdekel? :D Ez egy kérdezős oldal, kiírtam egy kérdést.

Amúgy válaszul a kérdésedre: engem a lehúzás része zavar. Nincs azzal baj, ha valaki tudatosan választ ilyen órát, de aki ezt nem tudja, annak szerintem jó, ha felhívják rá a figyelmét. Engem ez a téma érdekel, ezért ami rálátásom van, azt igyekszem megosztani azzal, akinek nincs.

Egyébként szerintem ha valaki minimál órát akar, akkor a legjobb deal felújított vintage orosz órát venni. Kicsi, szép, megbízható, pontos és röhejesen olcsó.

2022. jan. 11. 14:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!