Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Vásárolt valaki az utóbbi 1-2...

Vásárolt valaki az utóbbi 1-2 hónapban Ari by Ariana Grande parfümöt a Douglasben?

Figyelt kérdés

Régebben megvolt a parfüm és emlékszem mennyire szerelmes voltam abba a nagyon meleg édes, mégis friss illatba és tartós is volt. Voltam most szaglászni a Douglasben, de a teszter nem igazán adta vissza azt az illatot ami megmaradt, szinte alig lehetett érezni valamit, csak egy kis tisztaságillatot, de a lényeg, az a finom mályvacukor illat sehol nem volt, és tartós sem volt. Nem tudom, hogy csak a teszterrel volt valami vagy én vagyok hülye vagy esetleg megváltoztatták az illatot? Észrevettem, hogy a szórófej alatt van újabban egy kis gyűrű és talán a dobozra sem pont ugyanazok a dolgok vannak írva, amit én anno vettem.

Ti mit gondoltok, más nem tapasztalt változást?

2021. szept. 10. 12:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A “cruelty free” címke nem egyenlő azzal, hogy valami vegán.

Az csak azt jelenti, hogy nem tesztelték állatokon, a termék előállításához nem kellett állatot ölni vagy kínozni.

2021. szept. 17. 17:04
 12/15 anonim ***** válasza:

De ettől függetlenül a termékhez szükséges anyagokat beszerezhették olyan helyről, ahol ezt megtették.

Pl. az Ari egyik fejjegye a málna, de az összes parfümében gyakori alkotóelem a (mű) vanília. Köztudottan nem létezik “málna olaj”, így az összes gyümölcs aromát vegyi úton állítják elő, és pont a málna és a szintetikus vanília az a két dolog, amit egyébként hódok végbélmirigy váladékából állítanak elő.

2021. szept. 17. 18:47
 13/15 anonim ***** válasza:

Na… úgy döntöttem, hogy ennek utánajárok.

A Douglasban felforgattam az összes Arit, és igen, mindegyik alján ott volt a “Made in France” felirat. Gondoltam, nincs más választásom, ezek szerint innentől kezdve onnan jön (de az is lehet, hogy csak ez a széria).

Most, az akció alkalmával a 100 ml-est olcsóbban tudtam beszerezni, mint amennyi egyébként a legkisebb üveg ára, így gondoltam, hiába fújtam el még csak a felét a 30 ml-es Arinak, ez kihagyhatatlan ajánlat, még úgy is, hogy ilyen híreket kaptam az illatról.

Megérkezett a parfüm. A csomagolása teljesen ugyanolyan, mint a réginek, talán egy leheletnyit sötétebb lila a doboz alapszíne.

A képek, a feliratok mind teljesen ugyanaz, SŐT az összetevő lista (amit legelőször olvastam el rajta) TELJESEN UGYANAZ, mint annál a kicsinél, amit tavaly vásároltam.

Az illatában sem érzek különbséget, erőteljes, intenzív és ugyanannyira tartós, szóval teljes mértékben megérte, mert bazinagy, nehéz, így jó sokáig használhatom. 😁👍🏼

Szóval lehet, hogy az előző, tavaly vett verzióm is reformulált volt már, ha tényleg végbement a procedúrán ez a termék.

Előtte 1 ml-es mintám volt belőle, ami jópár éves lehetett már. Én csak arra emlékszem vissza, hogy amikor tavaly megvettem, én akkor éreztem azt, mintha kicsit más lenne, de rövid idő elteltével már sokkal inkább előjött a mályvacukor és az összes jól ismert régi tulajdonsága. A “frissen palackozott” parfümnek más illata van egy kicsit, mint annak, amit már egy ideje használ az ember (persze, itt most nem a lejártra gondolok).

Sőt, akkor is teljesen más a parfüm illata, ha öntöd (mint az 1 ml-es mintát) és ha fújod, - akár úgy is, ha pl. a nagyot átöntöd egy mini fújókába - ,mert azokból nem a nyers illat jön ki, hanem a “szétporlasztott” változat, így az sem mindegy, hol tartasz az üvegben.

Pont ezen tulajdonság miatt az ÖSSZES parfümöm, ami megvan, kicsit más, mint anno amikor a kis mintát próbáltam, és eldöntöttem, hogy megveszem. Még a Montale és a többi drágább illatom is.

2021. okt. 6. 08:26
 14/15 A kérdező kommentje:

13-as ez nagyon jó hír!

Azóta én is utánaolvastam ennek a dolognak, hogy rájárjak, mi történt. A reformuláció egyszer biztosan megtörtént a parfümön, mivel a régi dobozomat összehasonlítva az újjal, más volt az összetevőlista, így rákerestem a hiányzó összetevőkre az újról. Jó párról volt infó, hogy betiltották a használatát az EU-ban, így ez okozhatta a termék újrakavarását. Először nem értettem, hogy akkor hogy lehetséges az, hogy a tavaly vásárolt üvegem még régi összetételű, amikor akkor már átesett a termék a reformuláción. Erre is rájöttem idővel: Az az üveg tavaly még a Notino-ról volt, így kétségtelen, hogy sajnos vagy már lejárt, de legalábbis nem épp friss üveget kaptam tőlük, olyat ráadásul, amit ezek szerint nem is forgalmazhattak volna. Ezt támasztotta alá a batch code-ja is ami 18-al kezdődött. Az Ari parfümöknél a régi W1... kezdetű kód első két számjegye nagyjából tükrözte a gyártási évszámot, mivel 2015-ben kezdték gyártani és W20-as az utolsó ilyen szériás batch code, tehát 2019-2020 környékén történhetett a reformuláció. Na de mindegy, a lényeg, hogy a Notino-tól így kaptam reformuláció után is régi illatot, mondjuk ez magyarázat arra is, hogy miért romlott meg olyan hamar, valószínűleg már eleve lejárt termék volt, így a felnyitás után közvetlen még egy rövd ideig teljes pompájában volt a" beért" illat, azonban hamar felfordult a levegővel való találkozás miatt...

Az az érdekes, hogy amit írtál a vadiúj és régebbi parfümökről, most én is tapasztaltam. Ki voltam ábrándulva, hogy oda a kedvenc illatom, de múlt héten ismét beleszagoltam az üvegbe és legnagyobb meglepetésemre visszaköszönt az a régi édes, mályvacukros illat, így magamra is fújtam itthon, a bőrömre is hajamra is. Ekkor már abszolút azt a régi illatot éreztem, annyi hogy talán alacsonyabb intenzitásban, de a hajamon pl. teljesen ugyanolyan volt mint régen, tehát akkor csak velem van a baj. Ami még furább, hogy olykor előveszem, és mintha folyamatosan változna kicsit az illata, intenzitása, nem mindig érzem ki az édességét, lehet hogy a hőmérsékleti körülmények is befolyásolják, azt vettem észre, hogy ez a parfüm sokkal jobban működik meleg időben. Hát nem tudom, lehetséges, hogy tényleg annyi, hogy nagyon friss az üveg és idő kell, hogy "beérjen". Plusz jó hír, hogy a reformuláció során nem változott az illat és hogy a gyártóország nem határozza meg a minőségét ezek szerint, így mindenhol ugyanazon recept szerint csinálhatják. Rákerestem az illatra Ulta-n, ami amerikai bolt és ott is a reformulált összetevőlista volt, bár a Douglas még mindig a régit tünteti fel az oldalán.

Még kísérletezek vele, eddig párszor használtam csak. Látom a hatalmas akciót a Douglasnél, de azért még nem veszek egyelőre nagy üveget, még így sem, hogy visszajött a remény, remélem máskor is lesz majd ilyen akció. Most a hideg időben a Cloud-ot használom, teljsen bele szerettem abba is, mint anno az Ari-ba, nekem teljesen olyan, mint egy Ari téli változat, és érdekes, hogy ezen nem tapasztaltam azt, hogy idő kellett volna neki, amíg beérik az illata, talán az első pár fújásnál csak valamelyest. Lehet, hogy ez kicsit régebbi üveg, vagy talán illat függő is ez az egész jelenség. Hát mindenesetre bonyolultabb dolog ez a parfümözés mint hittem, hehe. Köszönöm a válaszokat!! <3

2021. okt. 8. 15:30
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Én a REMel jártam így. A teszternek vegyszer szaga volt. Kb. Mint a kézfertőtlenítő. Megvan a parfüm (az Ari és a cloud is) nagyon jó illata van. Egyáltalán nem olyan mint a vegyszer. A God Is A Woman teszterneknek égetett mályvacukor illata volt. A rendes parfümnek egyáltalán nem olyan. A teszterek (legalábbis Magyarországon) elég rosszak. Angliában reálisabbak.
2023. okt. 25. 18:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!